Så slutar kvalserien till hockeyallsvenskan, plats 1-3!

Imorgon smäller det! Då släpps pucken för den mest ovissa kvalserien någonsin, sex lag som kommer göra sitt yttersta för att vara det lag som får göra TV-puckshögen efter sista matchen är spelad och fira ett allsvenskt avancemang. Igår så släppte jag de tre lag jag trodde skulle kommer på den nedre halvan, men som ni kan se på betyg och mina ord om lagen så är det inte mycket som skiljer jämfört med de lag jag idag presenterar på plats 1-3.

3. Hudiksvall

Placering i grundserien: 1
Placering i allettan: 1
Slutspelssegrar: Tranås 3-2

Betyg: 18+

Målvakter: 3
Backar: 4
Forwards: 5
Betyg tränare: 3
Betyg special teams: 3+

Hudiksvall var en av de stora favoriterna inför säsongen, man har ett lag som spelare för spelare inte står något efter. Framför allt förfogar man över ett offensivt garnityr som kan vara ettans allra vassaste. Förra säsongen var man med ett svagare manskap bara minuter från att gå till allsvenskan. Det är med andra ord mycket som talar för Hudiksvall. Men spelet har verkligen varit upp och ner under säsongen, och man vann visserligen såväl grundserien som allettan, men spelmässigt har det funnits en hel del i övrigt att önska. I sina bästa stunder spelar man en lysande hockey, men däremellan så kommer det också obegripligt djupa dippar. Känslan är att man inte fått till det där riktigt trygga grundspelet. Men segern i en tuff femsetare mot Tranås kanske har fått laget att steppa upp, och är det så så kommer man vara med och bråka hela vägen även i år.  

2. Väsby

Placering i grundserien: 2
Placering i allettan: 6
Slutspelssegrar: Mariestad 3-1, Lindlöven 3-0

Betyg: 18+

Målvakter: 3+
Backar: 4
Forwards: 5
Betyg tränare: 2
Betyg special teams: 4

Väsby var kanske hela ettans största favorit inför säsongen, sedan en hamburgerkedja pumpat in miljoner i ett lag som var snubblande nära att nå allsvenskan redan förra säsongen. Laget fick behålla allt i princip och förstärkte dessutom med bland annat SHL-meriterade Fredrik Forsberg. Men under säsongen så har spelet haltat högst betänkligt, och till slut fick tränaren Markus Odén gå. Efter det har det successivt sett bättre och bättre ut, och i slutspelet så har den trenden fortsatt och kan laget fortsätta på den vägen så har man definitivt alla ingredienser som krävs för att nå hela vägen. Framför allt så har man en bra mix av skicklighet och attityd, en kombination som flera lag i kvalserien saknar, och just fysiken kan mycket väl bli tungan på vågen om Väsby ska lyckas. Det gör ont att möta Väsby!

1. Kristianstad

Placering i grundserien: 2
Placering i allettan: 1
Slutspelssegrar: Sundsvall 3-1

Betyg: 20

Målvakter: 4
Backar: 4
Forwards: 4
Betyg tränare: 4
Betyg special teams: 4

Kristianstad blev sent degraderade till ettan vilket gjorde att de också kom igång sent med lagbygget. Trots det så fick man ihop ett riktigt intressant lagbygge, där man kombinerar solid rutin med flera unga, lovande och hungriga spelare. Detta har sedan finslipats med lite välvalda pusselbitar under säsongen och nu har laget både en bredd och en spets som imponerar. Lägg därtill en rutinerad tränare, en målvakt som fört upp lag tidigare, och ett grundspel som håller såväl offensivt som defenisvt så har man en mix som gör att de får bära favoritskapet i mina ögon.

Lämna ett svar