Tunga sortier!

Det har verkligen kommit några tunga namn som gjort klart att de lägger skridskorna på hyllan efter denna säsong, och nu precis så kom ytterligare ett tungt besked, när det står klart att Mikael Sundlöv får kliva av uppdraget som sportchef för Karlskrona.

Vi börjar väl med dagens besked att Mörrumikonen och en av ettans bästa och mest meriterade spelare, Marcus Paulsson, slutar med hockey. Den landslagsmeriterade forwarden har betytt massor för sin Mörrum sedan han valde att varva ner i moderklubben. På isen har han varit lagets klart ledande spelare och har gett många sköna poäng in på kontot. Men han har inte bara betytt mycket för laget på isen, även vid sidan av har han varit en förebild. När klubben fick stora ekonomiska problem valde han att helt avstå sin lön för att de skulle överleva, och han har alltid ställt upp på alla sätt för att hjälpa sin förening. Att hans tröja ska upp i Jössarinkens tak är givet! Frågan är bara vem som nu ska bära laget på sina axlar framöver?

***

Men det är inte bara Mörrum som har tunga namn som lägger skridskorna på hyllan, Skövde IK har två av sina allra främsta som inte kommer återfinnas i laguppställningen nästa säsong. SHL-meriterade Kristoffer Söder har nämligen beslutat sig för att sluta, precis som Alexander Henriksson kommer göra. Två egenfostrade spelare som varit lagets hjärta under flera år nu kommer också de saknas enormt. Speciellt nu när laget har ekonomiska bekymmer så skulle man behövt ha några med hjärta för klubben som blir laget troget och kan utgöra en stomme i vad som kanske blir en budgetsatsning.

***

Även lokalrivalen Mariestad tappar en riktigt tung pjäs när lagkaptenen Johan Frick väljer att avsluta sin karriär. 29-åringen har varit klubben trogen i alla år, men nu när han väntar andra barnet så får han inte ihop livspusslet längre. En påminnelse om hur svårt det kan vara att kombinera ett 100%-jobb med en elitsatsning (som det ändå är) på ettannivå. Som tur var för Mariestad så har dock en annan egen produkt och trotjänare, ass-kaptenen Lukas Larsson, aviserat att han fortsätter, så där finns ändå en kulturbärare kvar.

***

Så till det purfärska beskedet att Mikael Sundlöv inte får fortsätta som sportchef i Karlskrona HK. Jag kan inte påstå att jag är förvånad, hans tre år som sportchef har inte lett någonstans egentligen mer än in i en återvändsgränd. Laget har trots en stark budget och ettans överlägset största publik inte gått till en enda kvalserie. Jag vet att han inte gillar ordet, men det går inte kalla hundskit för pannkaka, så ett fiasko är det hur man än vänder och vrider på det. Därför är som sagt var sparkningen fullt logisk och nu blir det någon annan som får ta vid och försöka göra det bättre. Där har jag ett givet namn: Niklas Johansson. Den före detta Karlskronaspelaren är hängiven KHK-are och med ett stort kontaktnät, samtidigt som han följer ettanhockeyn noga, så han har bra koll på spelare på nivån. Det är dessutom en lösning som jag tror blir betydligt billigare än vad Sundlöv var!

Lämna ett svar