Utvärdering

Igår så avslöjade jag hur jag hade satsat mina pengar om jag skulle spela på semifinalerna. Men hur gick det? Idag tänkte jag utvärdera både mitt tips och de matcher jag såg genom att kommentera det jag skrev igår. Det blir givetvis också lite tankar kring kvällens semifinaler numero 4.

Så här skrev jag om Boden-Piteå igår:

”Boden-Piteå

Odds: 1,90-4,20-2,95

Det står 1-1 i matchserien sedan Piteå vunnit en riktig maratonrysare där man gjorde matchavgörande 2-1 först i den sjätte perioden. Och just så jämnt har det varit i i stort sett alla matcher lagen emellan denna säsong, därför så är ju oddset på oavgjort klart attraktivt, men även en Piteåseger är inte så dumt spelvärde på.”

Här var Boden rätt klara favoriter enligt spelbolagen, men jag varnade för Piteå. Och det gjorde jag rätt i! För Piteå var rappare och tajtare i två perioder och hade framför allt snabba omställningar som beredde Boden problem, och Piteå ledde så långt med 5-1, och även om Bodens tyngd (och ett koppel med Piteåutvisningar) gjorde att de kunde komma närmare i tredje, så var det egentligen inget snack, Piteå vann rättvist. Det lustiga är att det är i stort sett samma odds i denna match, så jag ser ingen anledning till att ändra speltipset, oddset på Piteå (2,75) är inbjudande.

***

Detta var min text om Väsby-Lindlöven:

”Väsby-Lindlöven

Odds: 1,41-4,90-5,30

Här tycker jag att spelbolagen hamnat helt rätt. Väsby är klara favoriter efter två segrar i Lindesberg.”

Väsby vann mycket riktigt, men jag vidhåller att oddset på 1,41 var för lågt för att vara riktigt spelbart.

***

Detta var mina ord om Sundsvall-Kristianstad.

”Sundsvall-Kristianstad

Odds: 3,35-4,20-1,72

Här är alltså Kristianstad klara favoriter enligt spelbolagen, men den som sett senaste mötet inser att Sundsvall verkligen gav Kristianstad fullt upp. Nu har de dessutom hemmaplan, vilket borde göra att de kan lyfta sig ett snäpp ytterligare. Därmed är oddset 3,35 på en Sundsvallseger klart värt att spela på.”

Sundsvallsseger vart det, men först efter sudden, men jag tror inte många såg den komma så jag får ge mig själv godkänt ändå. Kristianstad var det kanske något bättre laget, men Sundsvall är ett riktigt krigargäng som jobbar lite hårdare, speciellt som de hade lite mer att spela för. Jag tror dock att det blir tuffare idag, för nu är Kristianstad lite mer varse om arbetsinsatsen som kommer krävas för att vinna, men 4.10 på ett kryss kan absolut vara spelbart.

***

Om matchen Karlskrona-Halmstad skrev jag så här!

”Karlskrona-Halmstad

2,02-4,25-2,70

Även här tycker jag att spelbolagen viktat lagen på ett hyfsat korrekt sätt. Karlskrona vann senaste matchen efter sudden, och kvitterade därmed i matchserien, och kanske därför ska vara lite favoriter. Jag är dock rätt öppen för att satsa några kronor på Halmstadsseger. Halmstad har faktiskt varit klart starkare på bortaplan denna säsong, och då det varit minst sagt jämnt senast så kan ett bortaplanslyft ge dem edgen som behövs för att ta ledningen i matchserien.”

Jag varnade för Halmstad och visst vart det så! Det var denna match jag hade huvudfokus på och det var minst sagt en mycket underhållande match. Karlskrona inledde matchen klart bäst. Där fick Halmstad mest freda sig, och Karlskrona hade också andra perioder i matchen där man hade ett klart spelövertag. Men det som imponerar på mig med Halmstad är dess förmåga att resa sig. För så fort Karlskrona tog ledningen, så lyfte Halmstad upp spelet och fick bra tryck på Karlskrona och också en kvittering. Man spelar långa stunder ett starkt defensivt spel där man till synes låter motståndarna ha övertaget, för att sedan kunna ställa om och ha en frejdig offensiv om det krävs. Karlskrona var dock inte långt ifrån att vinna detta. Kvitteringen kom med bara 49 sekunder kvar, och hade inte Jesper Salomon Frisell slarvat med att få ut pucken hade den kanske aldrig kommit. Och i sudden prickar Fridén stolpen på ett tillspillogivet mål innan Halmstad strax efter kan avgöra. Att det är små marginaler i hockey var detta verkligen ett exempel på. Jag tror att det blir ett liknande scenario också ikväll, men då Halmstad ger bättre odds så är det där mina surt förvärvade slantar (för från er får jag ju inga! 😉) hamnar.

***

Tranås-Hudiksvall skrev jag så här om:

”Tranås-Hudiksvall

2,80-4,20-1,96

Hudiksvall leder med 2-0 i matcher och ska vara favoriter även i afton. Speciellt som Tranås är av med den ledande backen Martin Skärberg som är avstängd. Dock så passar jag spelet på Hudiksvall, Tranås har haft starka perioder på bortaplan, och nu får de hemmaplansfördel och det krävs inte alltför mycket för att pendeln i matcherna ska svänga över till deras fördel.”

Jag varnade för Tranås, och hur gick det tror ni? Tranåsseger givetvis (4-2)! Tranås var värda denna seger efter att ha bjudit bra motstånd i de första två matcherna som ändå gett två torsk. Denna match var Viggo Andrén tillbaka i kassen och fick en personlig revansch efter ett svagt ingripande i match 1, för igår var han riktigt bra. Nu har oddsen på Tranås sjunkit en del (till 2,65) så frågan är om jag ändå inte sätter min slant på Hudiksvall till 2,05 denna gång.

***

Till sist det jag skrev om Troja-Vimmerby.

”Troja-Vimmerby

Odds: 2,20-3,95-2,50

Här skulle jag spela på Vimmerby. Det har visserligen varit två rätt jämna bataljer inledningsvis, men på något sätt så har ändå Vimmerby kommit ut som segrare. Laget har spetskvaliteten som krävs för att vinna jämna matcher i år, och även om Troja bjudit upp bra, så är kanske inte matchvinnare är något man förknippat laget med denna säsong.”

Det blev en jämn match, men som jag skrev i min text så har Vimmerby matchvinnare i laget och de vann också med 1-3. Därmed är Vimmerby ÄNTLIGEN i en kvalserie, innebär det att det är de som kommer gå upp i år? Tidigare har de ju alltid förlorat i femte avgörande matchen mot de som gått upp. Omöjligt är det inte, Vimmerby har imponerat under hela säsongen.

Sammanfattningsvis så var jag rätt ute i alla mina tips, så förhoppningsvis så satte ni några kronor!

***

Till sist några ord om kvalet till ettan. Det återstår visserligen en omgång, men det är redan klart att vi får tacka för denna gång till Segeltorp och Linden, som inte har någon chans att hänga kvar. Framför allt för Linden måste det ses som en stor missräkning, de har ett för bra lag för att ramla ur i mitt tycke.

Samtidigt så får vi gratulera Vännäs och Surahammar till fortsatt ettanspel, det var starkt att leverera med kniven mot strupen!

I den östra och södra kvalserien så är det ännu inte avgjort. Imorgon spelar Tumba och Sollentuna en helt avgörande match i Sollentuna ishall, där Sollentuna måste ta tre poäng för att spela ettan nästa säsong, annars så blir det Tumba som vi får spela fanfar för.

I den södra så har Bäcken starkt slagläge. Man förlorade visserligen en poäng igår mot ett Pantern som kom till spel med bara 14 utespelare, men man har fortfarande två poängs marginal ner till Grästorp, så med seger mot avsågade Linden imorgon så får Göteborg ett ettanlag igen.

Foto: Lars Svensson, Kristianstad

Lämna ett svar