Drama!

Det bjöds verkligen på drama igår när de andra semifinalmatcherna spelades. Men efter krutröken skingrats så är det fyra lag som redan har skaffat sig matchboll, i de övriga två matchserierna så räddade två suddensegrar ett 1-1-resultat i matchserierna. Här är lite smått och gott från matcherna.

I matchen Halmstad-Karlskrona så hade Karlskrona rätt bra grepp om händelserna då man ledde med 3-1 med bara några minuter kvar av den andra perioden då man dessutom fick ett två mot noll-läge. Då väljer domaren att blåsa av spelet då Halmstads målvakt Jacob Crespins spänne på ena besnkyddet gått upp i anfallet strax innan. Det är bara det att i regelboken står det uttryckligen att spelet INTE ska blåsas av om utrustningen inte sitter korrekt.

När sedan Halmstad strax efter denna palaver dessutom lyckas både reducera och kvittera innan den andra perioden var slut så kunde detta mycket väl ha blivit en helt avgörande sekvens. Därför var det kanske skönt för domarna att detta inte kom att spela någon roll, då Karlskrona sedan kunde avgöra i sudden och alltså kvittera matchserien till 1-1 i matcher. Nu är känslan att Karlskrona är i förarsätet i denna drabbning. Notabelt i övrigt från matchen är att Halmstad sköt nästan dubbelt så många skott som Karlskrona, men Karlskrona fortsätter vara effektiva precis som de varit på slutet.

***

Men om ovanstående match var en nagelbitare, så var det nog än värre uppe i Piteå. För i en otroligt målsnål tillställning så stod det 1-1 efter 60 minuters spel, vilket gjorde att sudden fick tillgripas även här. Och det kom att bli en riktig nattmangling, för det var först i matchens sjätte period som Gustav Marnetoft kunde slå in segerpucken till Piteås fördel. Jag älskar verkligen sättet han firar på efteråt!

Klipp från hockeyettan play.

Det var givetvis ett otroligt viktigt mål för Piteå, för hade man förlorat igår så hade Boden lett matchserien med 2-0 med två hemmamatcher på tur. Det hade man aldrig släppt. Nu lever hoppet för Piteå.

***

Tränare Phil Horsky har gjort Tranås till ett riktigt starkt lag i år, men han är nog så långt ifrån en svensk ledartyp man kan komma. Han har riktigt hårda nypor, och han är rätt hård i sina uttalanden efter matcherna med. Efter gårdagens match så gick han till hårt angrepp i Tranås tidning mot både domaren, som han menade hade missat en solklar crosschecking innan 1-0-målet, men också mot Hudiksvall som han beskrev som ett gäng filmare. Dock var han nöjd med lagets insats, trots att det blev en 6-3-förlust, och nu har Hudiksvall 2-0 i matchserien och ett gyllene läge att få spela kvalserie. Men nu har Tranås två hemmamatcher, kanske man kan ta revansch där? För spelmässigt har man ändå stått upp bra.

***

Kristianstad fick verkligen full upp mot ett Sundsvall som fick stopp på Kristianstads anfallsspel på ett mycket bättre sätt än i match 1 (då man förlorade med 6-5). Men man fick ändå se sig besegrade med 2-1 i en böljande match där lagen turades om att hålla i taktpinnen. Jag tror faktiskt att Sundsvall kan vinna nästa match, men nog lär Kristianstad ta detta ändå till slut, man har ju tre chanser på sig.

***

Troja höll länge Vimmerby stången, och man visar att man är ett mycket mer homogent lag nu än vad man var under grundserien. Men man lyckades inte förvalta något av rätt många fina lägen, och till slut fick en bra spelande Jesper Eliasson ge sig först och 1-0 i tredje blev sedan 2-0 i tom kasse. Jag har svårt att se att Troja ska kunna vända på detta.

***

Till sist: Lindlöven räcker inte till mot ett Väsby som verkligen har steppat upp i slutspelet och visat att man kan vara laget som går hela vägen till slut. Igår vann man andra raka bortamatchen, nu med 2-5, och Väsby lär slå in första matchbollen uppe i Väsby på onsdag, allt annat skulle vara en överraskning.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar