Ett kik på kvalserierna till ettan

Kvalserierna till ettan har nu hunnit ungefär halvvägs och det börjar bli dags att syna dem i sömmarna. Men det blir givetvis också lite om semifinalerna match två.

I den norra kvalserien så verkar det stå mellan två lag: Vännäs och KB65. Lagen har redan mötts båda internmötena, och med två omgångar kvar mot kölagen så är det Vännäs som sitter i förarsätet. Lyckas man vinna dagens möte med Kovland så tror jag att man är i hamn, för även om Rosvik har ett par spetsar i Magnus Isaksson och Joakim Högberg har jag svårt att se dem offra liv och lem i en betydelselös avslutningsmatch.

I den östra kvalserien ser det betydligt mer öppet ut efter att Tumba igår slagit Segeltorp med 4-3. Men som ni kan se så kan alla lag fortfarande spela ettanhockey kommande säsong. Ska jag gissa så tror jag att det kommer stå mellan just Tumba och Segeltorp när det summeras.

I den västra kvalserien har Surahammar fått en riktigt bra start och mycket talar för att de kommer hålla undan och fortsatt spela i ettan kommande säsong. Vid seger idag mot Malung krävs det bara två poäng ytterligare i de två sista matcherna för att det ska vara klart.

I den södra kvalserien så har Bäcken lite överraskande gått rent under de första tre matcherna. Det gör att mycket ska till för att det inte blir ett Göteborgslag i ettan igen, något som inte funnits sedan Hanhals (nåja, StorGöteborg är det iaf) ramlade ur.

***

Vad ska vi då tro om dagens semifinaler? Här är mina tips!

Kristianstad-Sundsvall: I en match med fler ruskigt snygga mål så var Sundsvall var nära att göra en magisk upphämtning när man kom igen från ett 5-1-underläge med drygt en halv period kvar till 6-5-underläge med knappt två kvar. Men någon kvittering blev det aldrig och jag tror att man får det svårt också idag. 4-2.

Hudiksvall-Tranås: Hudiksvall imponerade med en solid defensiv för ovanlighetens skull, normalt är det ju offensiven som brukar briljera. Det gav en 4-2-seger, och spelar inte Viggo Andrén upp sig så är risken att det blir en ny förlust, jag säger 4-2 igen.

Vimmerby-Troja: Robin Christoffersson överglänste Jesper Eliasson klart och kom att bli avgörande faktor igår när Vimmerby vann med 4-3. För Troja stod upp riktigt bra spelmässigt, och kan man göra en lika bra insats idag samtidigt som Eliasson hittar mer rätt så kan detta bli en väldigt öppen historia. 3-3.

Piteå-Boden: Piteå såg ut att gå mot en säker femte raka seger mot Boden, men rasade samman totalt i den tredje perioden och tappade 4-1 till en 6-5-förlust. Det tror jag gav Boden ordentligt råg i ryggen och de blir knappa favoriter i dagens match, och vinner de idag så talar mycket till deras fördel i matchserien. 2-3.

Halmstad-Karlskrona: I en jämn match så var det (som vanligt) Halmstad som stod för minst misstag och på så vis så vann man också matchen. För i jämna matchserier handlar det ofta om att minimera misstagen, och just det är Halmstads styrka. Plus att man är hypergiftiga i omställningsspelet, och skadade KHK på så vis. Jag tror det kommer fortsätta så, och därmed tar Halmstad en andra raka seger. 3-1.

Lindlöven-Väsby: Lindlöven spelade precis så tajt och starkt som man gjort hela allettan i period 1 och ledde så långt med 2-0. Men sedan fick Väsby det flow i spelet som man hade i slutet på kvartsfinalspelet och då hade inte Lindlöven något att sätta emot. Jag tror de får det tufft också dag. 1-4.

Lämna ett svar