Hockey rock´n roll!

Herregud vilken hockey vi bjöds på när semifinalernas första match spelades! Jag försökte hålla koll på det mesta, vilket gav zappande mellan matcher och inte direkt någon heltäckande bild av matcherna, men ändå ett smakprov som smakade mer! För det svängde verkligen om matcherna! Vi fick se tre grymma vändningar och en till som nästan gjorde det, samt två ytterligare matcher som inte gick av för hackor de heller.

Jag började bänka mig framför norrderbyt mellan Boden och Piteå. En match där Boden försökte spela otroligt fysiskt, men där man inte riktigt fick tag på kvicka Piteåspelare, symboliserad av unge Theo Keilin som var som ett kvicksilver på isen och stod för både mål och två assist. Det gav 4-1 efter två perioder och jag bestämde mig för att fokusera på andra matcher istället, matchen var ju ändå avgjord. Men ack vad jag bedrog mig! När jag tittade på swehockey så stod det helt plötsligt 4-6, och även om Piteå fick in en reducering på slutet, så höll Boden undan och tog sin första seger för säsongen mot Piteå. Det var givetvis en väldigt tung seger på flera sätt. Dels är det stärkande för Bodens självförtroende med en sådan vändning, del är det lika mycket en mental käftsmäll för Piteå. Men det tar också bort Piteås hemmaplansfördel, och Boden är nu garanterade två hemmamatcher (om man nu inte vinner med 3-0), vilket ger dem ett grymt slagläge inför fortsättningen. Nu såg jag inte vad som hände i tredje, men kan det månne vara så att Bodens fysik till slut tog sin tull på Piteå? I så fall bådar det inte gott för norra allettantvåan.

***

 Jag bytte fokus till matchen Hudiksvall mot Tranås, och fick se en match mellan ett skickligt Tranås som mycket väl stod upp mot ettans kanske starkaste offensiv i form av Hudiksvall. Man lyckade mycket starkt hämta upp ett 2-0-underläge och var ordentligt på gång. Men Tranås har haft en akilleshäl hela säsongen i målvakten, och så var fallet även denna gång när Viggo Andrén bjöd på ett ack så viktigt 3-2-mål. Sedan visade Hudiksvall upp något som jag sällan sett laget göra, man ställde upp och spelade styrspel, och gjorde det dessutom riktigt bra. Tranås körde gång på gång fast i Hudiksvalls försvarsnät och på så vis försvarade sig Hudiksvall på ett starkt sätt till en 4-2-seger. Två av målen i ett mycket vasst powerplay, där har man ett riktigt vasst vapen inför slutet av säsongen.

***

Jag bevakade också delar av matchen Halmstad-Karlskrona. En match som Halmstad inledde klart bäst, och att det stod 1-1 efter första perioden var mer eller mindre ett rån av KHK. Men till den andra perioden spottade Karlskrona upp sig rejält och var det starkare laget, så 2-2- efter två perioder var inte helt orättvist. Men i den tredje perioden lyckade Halmstad sätta två kassar och ro hem den första matchen. Det märktes mycket väl vad Robin Dahse betyder för laget, laget spelade med betydligt mer lugn och stabilitet med honom tillbaka. Karlskrona hade överraskande svårt med Halmstads snabba spelvändningar, där måste man fundera ut ett motmedel till morgondagens match.

***

Jag hann också se rätt mycket av Lindlövens möte med Väsby. I en jämn förstaperiod var Lindlöven (läs Tobias Sjökvist) effektivast och man tog ledningen med 2-0. Men sedan var det Väsby för hela slanten, man var både ett och två nummer större och kunde vända och vinna med 6-3. Väsby har en helt annan fart i anfallsspelet nu än vad man haft tidigare under säsongen, och försvarsspelet kuggar också det i på ett bättre sätt. Frågan är om inte Väsby tar detta i tre raka matcher.

***

Kristianstad-Sundsvall och Vimmerby-Troja hann jag tyvärr inte se något av denna eftermiddag. Men jag kan på håll konstatera att Kristianstad såg ut att gå mot en komfortabel seger då man en bit in i tredje perioden ledde med 5-1. Men Sundsvall (som missade en straff i andra) gav aldrig upp. 5-2 i spel en man mindre, och sedan knaprade man in mål för mål, men föll till slut med 6-5- ändå. Jag tror ändå att avslutningen stärker Sundsvall inför resterande matcher i matchserien.

Vimmerby släppte 2-3 med mindre än sju minuter kvar mot Troja, och då såg det mörkt ut. Men med drugt 3! Kvar så kvitterar Isac Andersson, och med bara 15 sekunder kvar så slår Eddie Levin in segerpucken. Snacka om sur förlust för Troja!

Lämna ett svar