Så slutar semifinalerna!

Får börja med att be om ursäkt för frånvaron av inlägg, men har haft en downperiod vad gäller motivation som inte blev bättre av att mitt Bois föll i kvartsfinalen mot Väsby. Men jag har fått väldigt mycket uppskattande ord vilket gjort att jag nu bestämt mig för att återuppta skrivandet efter en några dagars uppehåll.

Efter att ha tippat rätt vinnare i samtliga åtta kvartsfinaler så ökar givetvis pressen på mig att lyckas lika bra nu när det vankas semifinal. För det var trots allt väldigt svårtippade kvartsfinaler, och semifinalerna har inte några givna vinnare de heller. Men här är i alla fall mina profetior om de sex semifinalarna

Kristianstad-Sundsvall

Kristianstad vann den södra allettan efter att ha varit starka hela serien egentligen, men framför allt avslutat riktigt starkt. De har hela tiden haft en samling, skridskostarka forwards som gett dem ett vasst omställningsspel, men sedan de fick in Christian Lindberg så har de också fått en stabilare defensiv. De kanske är den största favoriten att gå hela vägen i mina ögon.

Sundsvall kom femma i norra allettan efter att ha avslutat serien starkt, annars så var de lite upp och ner vad gäller prestation. Har en vass förstakedja som ligger bakom mycket av offensiven, och a tt de levererar kommer vara otroligt viktigt om Sundsvall ska kunna skrälla. De hade en rätt tuff kvartsfinal mot Borås, så de är inne i matchandet medan Kristianstad haft speluppehåll, så Sundsvall har kanske lite fördel i match ett. Dock så håller jag Kristianstad som favoriter i matchserien, 3-1.

Hudiksvall-Tranås

Jag är lite överraskad att Hudiksvall valde Tranås, för Tranås spelar ett lagspel som är tajt över hela isen som jag tror kan passa Hudiksvall rätt illa. De kommer inte låta Hudiksvall få spela sitt spel med långa etablerade och malande anfall. För det är där nyckeln till denna matchserie komma ligga. Det lag som har mest puck i anfallszonen kommer att vinna. Hudiksvall har också varit lite ojämna under säsongen, har de lyckats hitta en formtopp efter vilan som de fått då de stått över kvartsfinalspelet? I mina ögon är detta en helt öppen match, men valet faller ändå på förhandsfavoriterna Hudiksvall, 3-2.

Vimmerby-Troja

Är detta säsongen då Vimmerby ÄNTLIGEN ska få spela kvalserie? De har ju en tradition av att åka ut i semifinalspelet i en femte och avgörande match mot laget som sedan går upp i allsvenskan. Ett av lagen man åkt ut mot var just semifinalmotståndaren Troja, så visst måste det finnas revanschlust hos Vimmerby?! Samtidigt så har Vimmerby ett starkare lag än man haft tidigare, och adderar man att Troja är ett mindre starkt lag än på många säsonger så är Vimmerby laget jag tror kommer gå segrande ur denna strid. Men Troja avfärdade Dalen enkelt i semifinalspelet, så kanske de är lite på g ändå? 3-1.

Piteå-Boden

Ett riktigt hett norrderby i semifinalspelet, när hade vi det senast?! Häftigt att Piteå vågade välja Boden! Boden var de större favoriterna inför säsongen, men Piteå hamnade före i allettanspelet, och Piteå har också vunnit samtliga fyra derbyn så här långt under säsongen. Men det har varit väldigt tajta och jämna matcher, och jag tror inte det blir annorlunda denna semifinalserie. Det kommer vara laget som har lite marginaler på sin sida, som kanske får in första målet i matcherna och kan spela på det, som kommer gå vinnande ur serien. Det är ett ungt och åkstarkt Piteå mot ett mer rutinerat och tungt Boden. Tyngd och rutin brukar bli avgörande i slutspel, men jag tror att Piteå ändå vinner en knallhård semifinalserie, 3-2.

Halmstad-Karlskrona

Halmstad hade oväntat svårt mot Strömsbro, där man var ett suddenmål från att åka ur. Men då var man favoriter, och det slipper man i alla fall mot semifinalmotståndarna, Karlskrona. Karlskrona är ju en av de stora elefanterna i ettan, och efter en minst sagt trög inledning på allettanspelet så fick man verkligen ordning på försvarsspelet och avancerade raskt upp i tabellen. I kvartsfinalspelet fick man dock oväntat tufft motstånd mot Visby, dock tror jag att Karlskrona lyckades vända 2-1-underläget i matcher till en slutseger kan lyfta laget. Det gör att denna matchserie känns helt öppen, speciellt som Halmstads kapten Robin Dahse är tillbaka i spel igen efter att ha missat kvartsfinalerna. Detta kan mycket väl bli fem matcher, 2-3.

Lindlöven-Väsby

Lindlöven är säsongens stora överraskning när man kom trea i den norra allettan. De slog också Väsby i båda mötena med 2-0. Samtidigt så var Väsby en stor negativ överraskning med en svag sjätteplats och rätt svagt spel överlag. Dock så tycker jag att Väsby lyfte sig rejält från match 1 till match 5 i kvartsfinalspelet, så jag tror att de är på g ordentligt. Kan de lyckas lirka upp Lindlövens otroligt tajta försvarsspel, så tror jag att defensiven kommer hålla. Men lyckas de med det? Jag tror det. 1-3.

Lämna ett svar