Axplock från kvartsfinalerna

Jag har varit lite off de senaste dagarna, inte ens en Boisseger i lördags fick mig riktigt skrivsugen. Men nu har jag i alla fall hittat lite inspiration och tänkte då bjuda er på ett axplock från kvartsfinalerna…

Sedan tidigare var Lindlöven och Troja klara för semifinalspel, och i söndags blev även Boden och Sundsvall klara, stort grattis till dem! Tyvärr finns det en tråkig nyhet att skriva om, då det blev bråk på läktarna efter matchen. Enligt uppgift ska en upprörd Kalixsupporter ha ställt sig och skällt på Boden-klacken, och när han blev uppmanad av klacken att lämna såå vägrade han. När då en Bodensupporter skulle gå dit för att säga till honom så uppstod handgemäng, enligt Bodensupporter var det Kalixanhängaren som slog först. Tråkigt att detta ska behöva ske och ett tecken på att läktarvärdar inte gjorde sitt jobb.

Lika illa var det även i Strömsbro. Där blev det också slagsmål, sedan ett ungdomsgäng från orten stulit en flagga från Halmstadssupportrarna och sedan uppstod även där bråk, där Halmstadssupportern fick plåstras om efteråt. Inte heller här kan läktarvärdarna ha gjort sitt jobb.

I själva matchen så bjöds det på kvartsfinalernas första förlängning. Strömsbro kvitterade nämligen med 30 sekunder kvar, och i det läget så var Halmstad bara ett mål från att mycket överraskande åka ut. Men Lukas Sjöblom frälste efter 3,50 i sudden Halmstad, och därmed kvitterade de matchserien. Nu blir det en femte och avgörande match i den matchserien, precis som i tre andra.

Mariestad hade nämligen chansen att avgöra sin kvartsfinalserie mot Väsby, men trots ett spelmässigt övertag så var det Väsby som lyckades vinna med 2-1 och därmed kvittera till 2-2 i matcher. Det är en knallhård matchserie, och nu har Mariestads spelare bestämt sig för att få extra hjälp i den kommande bortamatchen. De sponsrar ur lagkassan såväl buss som entrébiljetter till fansen för att få support på plats. Trots att det är mitt i arbetsveckan och timmen lär bli väldigt sen (hemkomst beräknas till mellan 01 och 02) så tog det mindre än 4 timmar att få ihop 50 resenärer. Stort av a-laget att betala allt, men det visar också intresset som ändå finns för laget.

Karlskrona hade kniven mot strupen i matchen mot Visby, men även de lyckades kvittera i sin matchserie. Men avgörandet kom sent, KHK gjorde 2-3 med drygt två minuter kvar att spela bara, och sedan kom 2-4 i tom kasse. Då saknade ändå Visby sin klart bäste spelare, Elkias Lindström, medan KHK fick tillbaka tidigare avstängde Jesper Emanuelsson. Han gjorde för övrigt 1-2-målet för gästerna. Nu har Karlskrona chansen att avgöra på hemmaplan.

Tyresö/Hanviken hade blivit överkörda i två matcher i rad (6-1 och 7-1) av Tranås, men lyckades vinna måstematchen i söndags med 4-3. Kan man lyckas även i den femte och avgörande matchen på onsdag?

Lämna ett svar