Vad händer?!

Hockeyettan denna säsong är den mest oväntade under de säsonger jag följt den. I normala fall så finns det ett gäng lag som tämligen komfortabelt manövrerar sig till kvalserien och väl där är med i striden. Men denna säsong har bjudit på så många konstiga vändningar och favoriter som underpresterat och inte är det slut bara för att slutspelet dragit igång heller. Annars skulle man ju kunna tro att de tunga elefanterna skulle steppa upp, men det känns som att det aldrig går vare sig att räkna in eller räkna bort lag denna säsong.

Eller vad sägs om dessa resultat i eftermiddag?

* Mariestad-Väsby 3-2, Mariestad leder med 2-1 i matcher. Ska Mariestad välta ettans största favorit inför säsongen, miljonsatsande Väsby?
* Visby-Karlskrona 1-0, Visby leder med 2-1 i matcher. Ska Visby, som gått krattigt hela säsongen slå ut den andra stora favoriten inför säsongen?
* Strömsbro-Halmstad 4-3, Strömsbro leder med 2-1 i matcher. Ska Halmstad, som imponerat hela säsongen och för första gången i princip går in som favoriter, åka på en storpropp av vårettanlaget Strömsbro?!
* Kalix-Boden 3-2, Boden leder med 2-1 i matcher. Ska underdogsen Kalix kunna göra match mot ett Boden som fram till nu varit klasser bättre än lokalkonkurrenten?

Adderar man dessutom att hela ettans stora överraskningslag Lindlöven slår ut Vallentuna med 3-0 i matcher, och att vårserielaget Troja slår ut Dalen med 3-0 i matcher, så ser man att det är i stort sett bara skrällar i slutspelet så här långt. Det enda planenliga kanske är att Tranås nu vänt ett 1-0-underläge till 2-1-ledning efter en överkörning idag.

Mer om matcherna imorgon!

Lämna ett svar