Kvartsfinal 3!

Då var det dags för kvartsfinal 3, där tre lag har möjlighet att slå in matchbollen, medan de övriga fem matcherna står 1-1. Men hur slutar dagens matcher? Här är mina teorier!

Strömsbro-Halmstad

Tidigare matcher i matchserien:
Halmstad-Strömsbro 4-0
Halmstad-Strömsbro 0-1

Efter att Halmstad varit det klart bästa laget i match ett så steppade Strömsbro upp rejält till match två. Där var man noggrannare i allt man gjorde, med ett bättre passningsspel och fler vunna närkamper. Samtidigt så gick Halmstad ner sig lite grann, kanske underskattning efter den bekväma segern i match 1. Nu vänder serien till Strömsbro, där har Strömsbro varit klart starkare. Samtidigt så är Halmstad klart starkare på hemmaplan faktiskt, under allettan södra så tog man 15 poäng hemma och 21 poäng på bortaplan. De kan spela ännu mer destruktivt och bara säkra hemåt för att sedan ställa om blixtsnabbt när man inte har pressen att leverera underhållning för sin hemmapublik verkar det som. Jag ser Halmstad som det starkare laget, och står inte Victor Eriksson på huvudet i Strömsbromålet så kan det bli några måls segermarginal med. 1-4.  

Vallentuna-Lindlöven

Tidigare matcher i matchserien:
Lindlöven-Vallentuna 4-1
Lindlöven-Vallentuna 4-1

Lindlöven har varit det snabbare, starkare och bättre laget i de två inledande matcherna. Man hänger ihop så himla väl och täcker upp för varandra över hela isen, men det ger också hela tiden spelalternativ. Vallentuna har inte lyckats få stopp på Lindlöven trots att de har bra struktur defensivt även de, jag tror inte det blir så mycket enklare bara för att de får hemmaplansfördelen. Det blir ännu en 4-1-seger för Lindlöven.

Tyresö/Hanviken-Tranås

Tidigare matcher i matchserien:
Tranås-Tyresö/Hanviken 1-4
Tranås-Tyresö/Hanviken 6-1

Tyresö/Hanviken imponerade i match ett där de sin vana trogen mycket förlitade sig på sin trygga defensiv och en storspelande Carl Lidö, för att sedan blixtsnabbt ställa om och såra motståndarna. Men till match två så var det en något mer mänsklig Lidö, och när Tranås väl fick ledningen var det inget snack, då tog man över och vann komfortabelt. Kan Lidö och Tyresö/Hanvikens försvarsspel steppa upp igen, eller lyckas Tranås virvlande offensiv skölja över dem? Jag tror att Tranås hittat nyckeln och vinner denna match med, 1-3.

Kalix-Boden

Tidigare matcher i matchserien:
Boden-Kalix 3-1
Boden-Kalix 4-2

Det har varit Boden som ägt de två inledande matcherna till stora delar, och även om Kalix inte vikit ner sig som de kanske gjorde någon gång i grundseriens möten så har det egentligen inte varit något snack. Boden har varit tyngre och starkare och Kalix har inte så mycket att sätta emot Bodens bredd.

Borås-Sundsvall

Tidigare matcher i matchserien:
Sundsvall-Borås 3-0
Sundsvall-Borås 1-4

Sundsvalls spel är väldigt mycket upp och ner, i mina ögon är det lite juniorbetonat, med massor med skridskoåkning, fart och fysik. I match ett så sköljde man över Borås som inte riktigt hängde med med sina lite mer äldre och trögare spelare. Även match två inleddes lite liknande, men sedan fick man bättre styr på försvarsspelet och då kunde man såra Sundsvall som inte är riktigt lika stabila i egen försvarszon och ibland också kan tappa spelare på isen. Nu får Borås hemmaplan, innebär det och segern senast att de kommer kunna ta en andra raka, eller kan Sundsvalls fart knäcka Borås? Jag tror på en knallhård match som slutar 2-2.

Visby-Karlskrona

Tidigare matcher i matchserien:
Karlskrona-Visby 3-6
Karlskrona-Visby 5-2

Visby chockade Karlskrona i match ett då man var betydligt mer påkopplade och fysiska, ja mer redo för slutspelshockey. Karlskrona steppade dock upp i intensitet till match två, och när sedan Visbys fysik gick lite över styr så kunde Karlskrona avgöra matchen och därmed skulle jag tro även matchserien. För även om Visby har hemmaplan nu, så har det ärligt talat långt ifrån varit någon borg för Visby denna säsong. 1-4.

Mariestad-Väsby

Tidigare matcher i matchserien:
Väsby-Mariestad 5-1
Väsby-Mariestad 2-4

Det har varit två jämna och fysiska möten de två första matcherna. I match ett så gav Mariestad igen för tjuvsmällarna de åkte på, och åkte då ut och Väsby kunde avgöra matchen. I match två så kontrollerade Mariestad sina känslor bättre och steppade dessutom upp försvarsspelet, och då var det deras tur att dra det längsta strået. Det lär inte bli så mycket ojämnare i match tre, då det är två lag med starka offensiver och mindre starka defensiver som möts. Det lag som lyckas förlägga mest tid till anfallszonen lär vinna detta, men vilket lag som gör det är svårt att svara på. 2-2.

Troja-Dalen

Tidigare matcher i matchserien:
Dalen-Troja 1-2
Dalen-Troja 1-5

Dalen gick in i slutspelet formsvagast av alla lag, och inte har det sett så mycket bättre ut när slutspelet nu är två matcher gammal. Laget är väldigt tandlöst offensivt, och gör man bara ett mål framåt under matcherna blir det oerhört svårt att vinna matcher. Troja har kanske ingen bländande offensiv de heller, men när Dalen blir så nertryckta så kommer målen ändå att komma till slut, och jag tror på ett liknande scenario i Ljungby arena i eftermiddag. 4-1.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar