Galna allettor

Dessa allettor blir man banne mig inte klok på. Resultaten i den norra allettan i onsdags är ytterligare ett bevis på det.

Vem trodde jag skulle vinna mellan Piteå och Kiruna? Tabelltvåan Piteå givetvis, men vem vann? Nästjunmbon Kiruna som hittat en hysterisk form sedan de fick ny tränare med fyra segrar på fem senaste matcherna. Trist för deras del bara att de endast hade två tvåpoängare innan dess annars hade de absolut varit på slutspelsplats vid det här laget.

Vem trodde jag skulle vinna mellan Boden och Sundsvall? Jo ett formstarkt Boden med chans att gå upp i serieledning. Vem vann? Jo Sundsvall vann med solklara 7-2 och har nu tre raka segrar och verkar ha fått till en stabilitet de saknat tidigare under säsongen och kan absolut bli att räkna med trots att de bara ligger sjua. Så pass jämnt är det i tabellen.

Vem trodde jag skulle vinna mellan Vallentuna och Hudiksvall? Jo Hudiksvall som ändå ska vara storlaget tillsammans med Väsby med tanke på summorna som satsas i det lagbygget.  Men budgetbygget (med en spelarbudget på kanske 1/10-del av Hudiksvall) vann med 7-5 och lättrade upp på en galet stark andraplats! Nu lär man inte hålla den allettan ut, men laget har alltså tagit ii stort sett lika många poäng i allettan som i en svag östra etta. Imponerande lytt måste sägas! Samtidigt så kan inte Hudiksvall vara nöjd med sin alletta.

Vem trodde jag skulle vinna mellan Lindlöven och Väsby? Väsby borde ju vinna med tanke på målsättning och hamburgermiljoner och därtill en stark form. Men Lindlöven gav den fjärde skrällen av fyra möjliga när man vann med 2-0. Lindlöven spelar verkligen som ett lag och Jonathan Frykholm är galet bra just nu. Lindlöven, som kom fyra i västra ettan, ligger nu tre i norra allettan med två matcher mindre spelade än ettan och tvåan, och bara en poäng bakom. Ska Lindlöven rent av vinna allettan norra?! Det skulle vara den största skrällen i ettan jag upplevt, större än Halmstads skrällseger av den södra allettan. Och Väsby, den andra storfavoriten, kan inte heller vara nöjda med sin alletta.

***

Den södra allettan bjöd inte på lika många tydliga skrällar, men att Krif vann sin vinna eller försvinna-match mot Skövde var ändå en liten. 3-2 skrevs siffrorna till, och nu har Krif bara tre poäng (plus massa mål) upp till Skövde och slutspelsplatsen med två matcher kvar att spela. Skövde har tuffa Kristianstad och Halmstad kvar, så de kanske inte tar så många poäng till. Men Krif måste skrälla mot Vimmerby och ta poäng där för att ha chansen genom att besegra Visby i sista matchen. Löser de det?

Karlskrona vann viktiga mötet med Mariestad med 4-1. Karlskrona kom ut klart mest påkopplat mot ett överraskande passivt Mariestad, och fick där ett försprång som Mariestad inte kunde hämta in trots att de spelade upp sig.

Vimmerby vann mot Visby och Kristianstad mot Dalen, precis enligt plan, men Tranås imponerade när man slog Halmstad med 2-1.

Lämna ett svar