Klarnar det i eftermiddag?

Att det är minst sagt tätt och tajt i framför allt allettorna har inte undgått någon som följer hockeyettan. Att förutse hur de kommer sluta är näst intill omöjligt, men idag spelas det några matcher som KAN göra att läget klarnar något, beroende på resultaten i dem givetvis. Här är min prognos av dagens mer avgörande matcher.

Allettan södra

Tranås-Skövde

Här är det Skövde som har allra mest att spela för, då de jagar en slutspelsplats. I nuläget så ligger de på en åttondeplats, men de har denna match och nästa match mot Krif på sig att behålla sin slutspelsplats, för i de sista två omgångarna så möter de topplagen Kristianstad och Halmstad, och löser de inte poäng mot Tranås och Krif så lär det inte bli enklare mot så vassa lag. Med andra ord är detta en grymt viktig match, där Skövde har allt att spela för medan Tranås ligger lite i ett ingenmansland. Givetvis vill de alltid prestera ändå, men finns den där yttersta laddningen som Skövde lär ha? Skövde gjorde dessutom en riktigt bra insats senast mot Karlskrona i 48 minuter, men föll samman sista tolv. Kan man orka hela distansen så talar det för dem, jag tror de vinner efter sudden/straffar med 3-2.

Karlskrona-Krif

Nästjumbon tar emot jumbon i en match där båda lagen är mer eller mindre piskade att vinna. Lägg därtill att det är derby så förstår man att detta är en match som lär locka en hel del folk. Krif har det mest prekära läget, vid förlust idag så är nog deras säsong över, förlorar Karlskrona så finns hoppet om slutspel fortfarande, men oddsen att nå dit försämras radikalt. Karlskrona kommer från en mirakelvändning senast mot Skövde där man vände ett 2-0-underläge och ett klart spelmässigt underläge därtill, till en 3-2-seger sista 12 minuterna. Kan det ha gjort att nerverna släpper lite hos förhandsfavoriten? För Krifs del så hade man poäng i tre raka matcher innan man förlorade senast mot Kristianstad. Jag tror dock inte de kommer räcka till mot ett Karlskrona som lär vaar mer taggade än någonsin, 3-1.

***

Allettan norra

Tyresö/Hanviken-Boden

Tyresö/Hanviken var inblandad i toppstriden men förlorade igår mycket överraskande mot Kiruna. Det gör att vill man vara med och bråka om en topp 3-placering så är en seger idag ett måste. För Bodens del så verkar formen vara på uppgång då man ståtar med tre raka segrar. Nyckeln är att man fått till defensiven igen, då man haft ett mål per match insläppt bara, då har man skaffat sig bra förutsättningar för att vinna. Nu har T/H tappat sin toppmålvakt Carl Lidö, annars är de också ett lag som släpper in få mål. Så jag tror att detta blir en målsnål historia, men där vågskålen väger över till Bodens fördel med tanke på T/H:s lite svagare form efter tappet av talangmålvakten. 1-2.

Vallentuna-Piteå

Två överraskningslag ställs idag mot varandra i en match som gäller en topplacering. Lagen möttes så sent som för en vecka sedan i Piteå, då var det Piteå som drog det längsta strået med 1-0. Men då ska man ha klart för sig att Vallentuna var på en roadtripp där man spelade match för tredje dagen i rad, och med det i åtanke så var det en imponerande insats. Nu har man hemmaplan med två vilodagar i benen, och därmed så lär man vara en tuffare nöt att knäcka. Piteå kommer dessutom från en rätt svag insats igår, där man 5-2-förlorade mot Väsby som var rätt mycket tyngre och bättre än Piteå. Detta känns därför som en rätt öppen match, jag tror på en skräll med Vallentunaseger efter sudden/straffar, med 2-1.

***

Norra vårettan

Clemensnäs-Kalix

Toppmöte i den norra vårettan där Clemensnäs kan säkra en slutspelsplats, medan Kalix kan sätta sig i guldläge för att nå dit dem med. Clemensnäs är hemmastarka, men samtidigt är Kalix bortastarka, ja deras facit borta är milsvitt bättre än deras hemmafacit, tvärt emot hur det brukar se ut. Det lär med andra ord bli en riktig holmgång som inte lär vara avgjorde efter 60 minuter utan gå vidare. Där tror jag dock att Clemensnäs avgör, 4-3.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar