Två i norr, två i söder

Det spelas blott fyra matcher i hockeyettan denna afton, men alla är intressanta på sitt sätt. Två spelas i den norra allettan, två i den södra allettan.

Om vi börjar med matcherna i den norra allettan så är den klart mest spännande matchen mellan serieledande Väsby och tabelltvåan Piteå. De har just nu samma poäng, men då ska man ha i åtanke att Piteå har sex matcher kvar att spela medan Väsby bara har tre. Med andra ord så har Piteå klart bäst utgångsläge inför avslutningen av allettanspelet, men med seger ikväll så sätter ändå förhandsfavoriterna Väsby en del press på överraskningslaget Piteå. Vinner å andra sidan Piteå idag så talar mycket för att de ror hem seriesegern. Har ni inget för er att göra en fredagskväll, är detta en match jag varmt rekommenderar.

Den andra matchen i allettan norra spelas mellan sjuan Tyresö/Hanviken och jumbon Kiruna. För Kirunas del så har man en mikroskopisk chans att få spela slutspel, men vid förlust idag så kan man börja summera sin säsong. För Tyresö/Hanvikens del så är man med i sjulagsracet om topplaceringarna. Laget är bara fyra poäng från serieledning, och med seger idag så tar man upp kampen om en topp 3-plats på allvar. Varje poäng kommer dock bli oerhört viktig för att nå dit, så man har inte råd att bjuda bort någon ikväll.

***

I allettan södra så spelas det som sagt var också två matcher. Den med mest på spel i kanske är matchen mellan Halmstad och Visby. Halmstad har bra läge att ta hem seriesegern om man inte går på några minor på vägen, och Visby är en tänkbar sådan. Tabellsjuan krigar för sitt liv för att nå slutspel, och kan man skrälla mot Halmstad ser allting med ens mycket ljusare ut. Det lär med andra ord vara två högmotiverade lag som ställs på isen, och även två lag med bra form. Halmstad har sex raka segrar nu, medan Visby, som inledde allettanspelet riktigt svagt, nu har tagit poäng i fem raka matcher.

I den andra matchen så tar Dalen emot Vimmerby. Dalen inledde allettanspelet lysande, men har släppt två av sina bästa spelare och har kanske tappat en del sedan dess. Nu är man klar för slutspel redan ändå,  men man vill säkert bryta en två matcher lång förlustsvit när Vimmerby kommer på besök. Vimmerby lär inte heller sakna motivation, de för en jämn och oviss kamp med Kristianstad och Halmstad om att komma topp 2 och vara direktkvalificerade för semifinal, och därmed i realiteten för en kvalserie. För inte kan man falla i en semifinal ännu en gång?!

Lämna ett svar