Hur gick det nu då och vad betyder det?

I min inför omgången-artikel så plockade jag ut fem matcher av stor betydelse i de olika serierna, men hur rätt hade jag och vad betyder det för det fortsatta dramat? Häng på så ska jag försöka måla upp bilden för er!

Tranås-Skövde

Min förutsägelse: 2-3 efter sudden/straffar

Så gick det: 4-3 efter sudden

Blev det jämnt? Japp! Blev det sudden? Japp! Blev det Skövdeseger? Nej! I en match där initiativet mellan de båda lagen skiftade, där Skövde var det något starkare i första perioden och andra halvan av tredje, medan Tranås hade andra och första halvan av tredje, så var det kanske logiskt ändå med ett oavgjort resultat. Sedan i sudden så är det ofta ett misstag eller en individuell prestation som avgör, och det var roligt att det var just det senare som kom att avgöra denna match när Martin Skärberg tar ett initiativ och hänger dit segerpucken. Det blev dock en pinne för Skövde, och därmed så är man fortfarande på rätt sida strecket med bättre målskillnad än nya nian Visby, som dock har en match mindre spelad. Men enligt min förutsägelse så skulle man behövt två poäng här för att lösa slutspel, så antingen får man hoppas på att något lag går sämre än jag tippat, eller så måste man skrälla sig till en poäng extra mot Halmstad eller Kristianstad, en nog så grannlaga uppgift.

Karlskrona-Krif

Min förutsägelse: 3-1

Så gick det: 4-1

 Som jag förutsett så var det hemmalaget Karlskrona som vann det otroligt viktiga derbyt mot Krif. Det blev något av en islossning med, då det var blott andra gången i allettan man gjorde mer än tre mål. Jag tror att denna seger kan betyda massor, precis som Mariestad lyft sig sedan sin derbyseger mot Skövde så tror jag att detta kan innebär ett lyft för KHK. Vid förlust så hade det varit lika tungt mentalt, så då hade man nog inte löst en slutspelsplats ens, men nu kommer man kunna bygga sitt ego och då kan det komma mer segrar som bygger ännu mer och då kan man bli riktigt vassa när det drar ihop sig.

***

Boden-Tyresö/Hanviken

Min förutsägelse: 2-1

Så gick det: 3-0

Det blev målsnålt och det blev Bodenseger där trean kom i tom kasse. Men Tyresö/Hanviken stod upp riktigt bra spelmässigt enligt rapporter och var inte så långt ifrån som siffrorna 3-0 indikerar. Men segern var blytung för Boden, som nu har börjat bygga en stark segerrad (fyra raka nu) och man har hittat tillbaka till sin vattentäta defensiv som man inledde allettan med men som man tappade bort någonstans på vägen. Nu tror jag detta bär hela vägen till en åtråvärd topp 3-placering.

Vallentuna-Piteå

 Min förutsägelse: 2-1 efter sudden/straffar

 Så gick det: 2-1

Rätt resultat, men segern kom efter ordinarie tid redan. Det är något av en skräll jag ändå känner att jag fick in rätt bra, då Piteå har gjort en grym allettan och såg ut att kunna lösa en serieseger. Men Vallentuna är också en positiv överraskning, och man har under Jussi Salos ledning hittat en defensiv stabilitet som imponerar. Att slå Piteå är en rejäl fjäder i hatten, och nu så ligger Vallentuna på en överraskande stark tredjeplats. Den kanske blir svår att behålla, men nog är en topp 5-placering realistisk?

***

Clemensnäs-Kalix

Min förutsägelse: 4-3 efter sudden/straffar

Så gick det: 4-5

Denna match var den match jag var längst ifrån i med tipset, men det var ändå inte helt offside. Det blev som jag trodde en rätt målrik historia, men en väldigt svag andraperiod av Clememsnäs förstörde deras dag. I och med segern så klättrar Kalix förbi Clemensnäs och med en match mindre spelad dessutom. Därmed så tror jag att Kalix ändå löser en slutspelsplats, för Clemensnäs del är det dock mer öppet. Borlänge jagar bara två poäng bakom, och de har tre matcher kvar att spela mot Clemensnäs två. Risken är överhängande att de nu kommer missa slutspelet.

Lämna ett svar