Tre heta!

Idag spelas det hela tolv matcher i hockeyettan, men jag tänkte idag rikta in strålkastarljuset på de tre hetaste drabbningarna, en i allettan norra, en i allettan södra och en i den norra vårettan. Matcher som alla är riktigt betydelsefulla och som kan definiera säsongen för de inblandade lagen.

Vi börjar med ett toppmöte i den norra allettan. Där tar serieledande Hudiksvall emot tabelltrean Lindlöven. Det är två lag med lite olika ingångsvärden som kommer till spel. För hur konstigt det än kan låta så kan inte Hudiksvall trots sin serieledning vara nöjda med det spel man visat upp så här långt. Man är alldeles för givmilda defensivt och släpper till mängder med spelvändningar och är dessutom för mjuka framför eget mål. Offensivt ser det dock riktigt bra ut, där har man antagligen ettans vassaste kort. Men jag tror att man gärna vill se ett mer stabilt försvarsspel innan man går in i slutspelet, och det vore ett gyllene läge att få till det redan idag mot ett Lindlöven som är den stora positiva överraskningen i allettan norra. Västra ettans fyra har framför allt spelat otroligt starkt defensivt, men har också starka spelvändningar, så de kan definitivt bli en utmaning för serieledarna. Kan man vinna även idag så tror jag faktiskt Lindlöven kan vara med och bråka om en topplacering hela vägen, men vid förlust finns risken att man faller tillbaka. Det ska dock till väldigt mycket för att man ska missa slutspel.

***

I den södra allettan så spelas det bara en match, men det är en riktigt intressant sådan. Den spelas mellan topplaget Kristianstad och tippade storfavoriten Karlskrona. Kristianstad har kommit tillbaka efter en liten svacka och har nu två starka segrar bakom sig mot Tranås och Vimmerby, och vid seger idag så ser jag dem som en av de stora favoriterna att spela kvalserie och även gå långt där. För Karlskronas del så har allettan varit en enda lång besvikelse. Tolv inspelade poäng på tolv matcher av ett lag som var storfavoriter att vinna allettan södra är rent ut sagt uselt. Nu ligger man bara ett mål ifrån ett missat slutspel, så vid förlust så ramlar man under strecket även om nian Skövde inte spelar. Det är med andra ord kniven mot strupen på Karlskrona, man måste börja vinna matcher om inte säsongen ska sluta i ett stort fiasko. Laget saknar självförtroende, och med en seger idag så skulle mycket vara vunnet, då kanske man kan börja blicka uppåt igen. Men vid förlust så kan man börja bli orolig på allvar.

***

Till sist så vill jag lyfta streckmötet i den norra vårettan. Som ni alla vet så går slutspelsstrecket efter plats tre, då tvåan och trean får spela playin. Just nu innehar Kalix tredjeplatsen, medan Borlänge ligger fyra, två poäng bakom men med en match mindre spelad. I eftermiddag möts de båda i en match som antingen kan vara en nyckel in i slutspelsstriden, eller en biljett ur densamma. Båda lagen är formstarka sedan man plockat in bra nyförvärv under de sista dagarnas silly season, så båda lagen lär komma till match med bra självförtroende. Vem kan bygga på det efter dagens sexpoängsmatch?

Lämna ett svar