Dagens matcher

Tio matcher spelas idag, och framför allt i den södra allettan så spelas det flera riktigt intressanta matcher.

Karlskrona-Tranås

Karlskrona hade en svagt uppåtgående trend med två segrar på tre matcher, men nu så står man här med två raka förluster igen, mot Dalen och Halmstad. Problemet har varit målskyttet, laget snittar låga två mål per match i snitt och det har gjort att laget nu är inblandat i streckstriden på allvar. Därmed vore en seger ikväll otroligt välbehövlig, vid förlust så halkar man antagligen under strecket.

För Tranås del så är det också något av en vägskälsmatch. Laget ligger just nu lite mitt emellan de två grupperna som bildats i tabellen. Vid seger hakar man topp toppkvartetten och kan räkna in slutspelsplatsen, men vid förlust så är det närmare de fem bottenlagen.

Visby-Dalen

Visby har hittat en liten formtopp med poäng i tre raka matcher, varav två fullpoängare. Framfgör allt hart man fått defensiven att stämma bra, och även om man inte öst in mål framåt så har man ändå gjort lite fler mål. Nu kan man fortsätta klättringen uppåt vid seger, då har man goda chanser att få spela slutspel, men vid förlust så är det fortfarande helt öppet.

Dalen har överraskat stort positivt. Senast vann man mot Karlskrona trots att man nu släppt sina två bästa spelare, senast var det Erik Thorwalls som lämnade. Man ligger trea, och slutspelsplatsen är redan säkrad, men man har häng på Halmstad på andraplatsen, och kommer säkert göra allt för att kliva om redan ikväll.

Vimmerby-Kristianstad

Serieledande Vimmerby har inte slagit av på takten, utan fortsätter bara att vinna. Nu väntar en liten nyckelmatch när man möter fyran Kristianstad, seger här och jag tror att man kommer vinna serien.

Kristianstad har lite svagare form, men vann senast mot Tranås och måste fortsätta på den inslagna vägen om man vill vara bland de tre lag som får välja i kommande semifinaler.

Väsby-Nyköping

Väsby har fått målskyttet att lossna ordentligt, senaste matchen var just mot Nyköping (fast borta) och då piskade man in hela sex mål (seger 6-2). Tränarbyte och nyförvärv verkar ha gjort att laget lyft sin offensivt ordentligt. Nu vill man avancera från sin fjärdeplats, och kan man fortsätta på inslagen väg så kan man säkert även utmana om en serieseger.

Nyköping blev av med sin målvakt Daniel Fahlström och det är ett tungt tapp. Adderar man dessutom att lagets form är vikande med två raka förluster så ser detta ut som en tuff uppgift. Samtidigt så måste laget börja plocka poäng om man vill gå till slutspel, just nu har man två poäng upp till säker match, visserligen med två matcher färre spelade än Sundsvall, men varje poäng kommer bli viktig.

Troja-Mörrum

Troja har kanske fått en utmanare om seriesegern. Borås har ju förstärkt med halva Finland är känslan och har dessutom börjat plocka poäng kontinuerligt. Därför är dagens match mot ett Mörrum som gått överraskande starkt väldigt viktig. För seriesegern innebär ju direktplats till kvartsfinalspelet, medan tvåan och trean får spela playin först. Då blir det tufft att nå en kvalserien.

Mörrum har som sagt var gått överraskande bra, men ångan kanske gått ur laget lite. Efter den fina starten så kom nämligen tre raka förluster. Nu vann man igen senast, men först efter sudden mot ett svagt Segeltorp, så det kommer nog bli tufft ikväll. Men laget har redan säkrat fortsatt ettanspel, det är vackert så.

Alvesta-Linden

Alvesta ligger finfin trea och med rätt bra marginal ner till fyran Mörrum. Ska man fortsätta ha ambitionen att avancera ytterligare i tabellen så ska det bara bli seger i dagens möte med jumbon Linden.

Linden bytte tränare inför föregående match, men något lyft blev det inte direkt i alla fall. Nu har han fått några fler träningar på sig, kanske det kan ge effekt? Det skulle vara välbehövligt, för laget har tre tunga poäng att ta ifatt om man vill slippa kvalspela sig kvar.

Tyringe-Forshaga

Mittenkamp mellan två lag som är för bra för att behöva kvala sig kvar, men för svaga för att utmana om en slutspelsplats.

Borås-Segeltorp

Ska Borås hänga på Troja i toppen så måste det bli seger mot nästjumbon Segeltorp.

Huddinge-Mjölby

Kan Mjölby skaffa sig lite luft ner till de jagande lagen nedanför strecket?

Surahammar-Strömsbro

Nästjumbon Surahammar mot serieledande Strömsbro. Detta ska bara kunna gå på ett sätt.

Lämna ett svar