Två streckmatcher och ett toppmöte

Idag spelas det bara tre matcher, men de har alla det gemensamt att de gäller en hel del. Det är nämligen två viktiga matcher kring streck, och ett toppmöte som givetvis också handlar om streck på ett annat sätt. Kort om tid, men kort inför!

Toppmötet står i den södra vårettan mellan serieledande Troja och tabelltrean Alvesta, där Alvesta har hemmaplansfördelen. Just nu skiljer det bara en ynka poäng mellan lagen, så det är lätt att förstå vikten av matchen. Ska storfavoriten Troja fortsätta vara stabila, eller kan Alvesta fortsätta vara en positiv överraskning, något man varit hela säsongen egentligen. Ikväll kan Troja rycka, eller så kan ännu en storfavorit hamna i lite vanskligt läge.

I samma serie spelas också en streckmatch när jumbon Linden möter tabellåttan Mjölby, och vid seger för Mjölby så har Linden sju poäng upp till säker mark och får då inrikta sig på att kvalspela sig kvar. Linden hoppas givetvis att tränarbytet till Gustav Länn ska ge snabb effekt, och lyckas de vinna så lever hoppet i allra högsta grad. Mjölby å sin sida kan vid seger skaffa sig ett lite tryggare läge ovanför strecket och ha fem poäng ner till Segeltorp under detsamma, det kommer man inte släppa.

Till sist streckmatchen i den södra allettan. Nian Visby tar emot åttan Skövde i en klassisk sexpoängsmatch. De har just nu samma poäng och en slutspelsplats skulle ligga mycket närmare till vid seger för något av lagen. Spännande!

Lämna ett svar