Skrällarna fortsätter!

Det fortsätter att vara skrälltätt i årets hockeyetta. Igår så bjöds det på flera riktiga skrällar, i den södra allettan så var det idel underdogsen som vann till exempel.

Vimmerby åkte på sin blott andra förlust när Tranås lyckades vinna på bortaplan efter sudden med 3-2. Kanadensiska nyförvärvet Kalvyn Watson har gjort avtryck direkt i sin nya klubb, igår gjorde han såväl 1-0 som 2-0 och gav på så vis Tranås ett övertag. Visserligen lyckades Vimmerby både reducera och kvittera i den tredje perioden, men till slut stod alltså Tranås som segrare i matchen och nu har man faktiskt lite häng på andraplatsen.

Karlskrona trodde man börjat hitta rätt igen, men man lyckades inte få revansch på Dalen efter den försmädliga förlusten i premiären. Tack vare ett otorligt uppoffrande slit och styrka framför egen kasse så höll man nollan, och då spelade det ingen roll att man bara mäktade med ett mål framåt, vann gjorde man ändå. I och med segern klättrar hela ettans allra största överraskningslag Dalen upp på en tredjeplats i allettan södra, bara en poäng bakom Halmstad på andraplatsen.

Mariestad spelade betydligt mer tillbakadraget i matchen mot Krif för att försöka få stopp på blödningen bakåt. Och visst, Krif hade inte många målchanser i matchen, men man gjorde ändå två mål och det normalt målglada Mariestad mäktade bara med ett och föll därmed. Det var en otroligt viktig seger för Krif som nu har häng på lagen ovanför slutspelsstrecket.

Kristianstad var rätt klara favoriter hos spelbolagen inför mötet med Halmstad, men det var Halmstad som avgick med segern i en mycket jämn tillställning. 4-3-seger mot starka Kristianstad på bortaplan är en stark bedrift av Halmstad, som nu övertar andraplatsen från just Kristianstad.

***

Även i den norra allettan bjöds det på ett par skrällar. Jag och säkert många med mig trodde att storfavoriterna Väsby äntligen fått det att släppa efter tränarsparkningen och två raka segrar. Men när man igår tog emot ett Sundsvall som underpresterat så här långt i allettan, så blev det en förlust igen. 3-2 vann gästerna med, och det trots att Väsby ledde med 2-0 efter den första perioden. Det var livsnödvändiga poäng i bottenstriden för Sundsvall, samtidigt som Väsby kom ner lite på jorden igen. Det kommer inte bli någon triumfmarsch mot kvalserien verkar det som.

En annan skräll i allettan norra stod överraskningslaget Lindlöven för. Tyresö/Hanviken vann den östra ettan och har efter en lite trög inledning på allettan fått fart på grejerna igen och vann matchen innan mot just Lindlöven. Men igår så hade man inget att hämta, utan Lindlövens segersiffror skrevs till klara 4-1. Därmed så går Lindlöven upp på en andraplats igen, vem hade trott det inför första nedsläpp?!

I övrigt blev det två programenliga segrar för Piteå och Hudiksvall. Piteå slog ett brandskattat Kiruna med 4-1 medan Hudiksvall hade betydligt mer fullt upp emot Nyköping, men vände i sista perioden ett 2-3-underläge till en 4-3-seger.  

***

I vårettorna så blev det dock idel programenliga segrar. Värt att notera från norra vårettan är att Borlänge är på g med tre raka segrar (5-2 mot Surahammar igår) och de kan mycket väl bli ett slutspelslag. Vännäs förlorade måstematchen mot Clemensnäs och får nu inrita sig på kvalspel, medan Enköping tog två pinnar mot Falun i toppfajten.

I den södra vårettan så vann Tyringe äntligen igen, men mot svaga Segeltorp så det var enligt plan. Mörrum förlorade toppmötet mot Borås med 5-3 sedan Borås gjort 3-0 i sista perioden. Därmed så tappar Mörrum i slutspelskampen. Nu har man fem poäng upp och en match mer spelad än Alvesta, det blir nog svårt att ta ifatt.

Huddinge vann efter straffar mot Forshaga, de lär hamna i mittenträsket båda två.

Foto: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar