Efter och inför

Idag så är det mycket som händer i livet, så det får bli en lite komprimerad arbetsinsats här på kmhockey. Det innebär att jag samlar intrycken (svaren) från gårdagens matcher och bara lite inför dagens matcher i en och samma artikel. Men bättre än inget antar jag, och vi börjar alltså med att försöka reda ut vilka svar vi fick på frågorna jag ställde inför gårdagens sex matcher.

 Vallentuna-Boden

* Ska Bodens kräftgång fortsätta?
Ja och nej skulle jag vilja svara på den frågan. Visserligen vann man med 2-1 efter straffar, men det var ingalunda någon imponerande insats. Efter en väldigt grå historia i den första perioden där inte mycket hände överhuvudtaget. Så tog Boden i och för sig tag i spelet i den andra perioden och ledningen kunde ha varit något mål större än de 1-0 man fick med sig. Men i den tredje perioden så var det lika stort övertag från Vallentunas sida, ett lag Boden bör kunna avfärda relativt enkelt ändå, så det finns ändå mer att kräva av laget.

* Får Boden målskyttet att lossna?
Nej, ett mål idag, och ett ytterligare på fjärde försöket på straff, detta var ingen islossning i målskyttet,  

* Kan Vallentuna vinna mot ett topplag?
Nej och i två perioder så verkade man inte ens tro på det själva. Men i tredje så släppte man respekten och började köra och då fick faktiskt Boden problem. Så måste man fortsätta om man vill besegra även de större lagen.

Väsby-Kiruna

* Vad innebär tränarsparkningen för Väsby?
Jo men ett spelmässigt lyft ändå kan jag tycka när man vann med 6-1. Sedan hur mycket som har att göra med att Väsby gjorde det bra, eller att ett odisciplinerat och svagt spelande Kiruna gjorde Väsby bra låter jag vara osagt. Men nog såg det ut att vara lite mjukare handleder i alla fall.

* Vem ska ta över huvudtränarsysslan?
Det blev Jesper Kemi som tog över huvudansvaret i väntan på att en ny tränarröst kommer in.

* Ska Kiruna vinna mot ännu ett topplag?
Nej igår var man inte ens nära. Man gjorde en riktigt blek insats och drog på sig alldeles för mycket dumma utvisningar för att kunna vinna ens. Nu halkar laget efter ordentligt i tabellen, och det verkar kunna bli en avslagen avslutning på allettanspelet för deras del.

Lindlöven-Nyköping

* Hur bra är Nyköping efter ännu ett långt speluppehåll?
Det verkade inte vara några problem med lång vila för Nyköping, för man hoppade formligen ur startblocken och gjorde 0-1 efter 58 sekunder och 0-2 innan halva matchen var spelad. Sedan kunde man hålla undan och vinna med 1-3, en välkommen seger givetvis. 

* Kan Lindlöven haka av Nyköping eller blir det Nyköping som på allvar ger sig in i racet?
Det blev Nyköping som tog ett kliv över slutspelsstrecket, och med så få matcher spelade har man ett läge att avancera ytterligare.

* Kan nyförvärvet Josh Laframboise färga direkt?
Inget poäng i gårdagens match i alla fall, men var också uppsatt som extraspelare, så vet inte hur mycket istid han fick.

Falun-Vännäs

* Ska Falun blanda sig i toppstriden på allvar? Tack vare en sen vändning så kunde Falun vända och vinna matchen mot Vännäs med 4-2. Nu ligger man tvåa i den norra vårettan, riktigt starkt av en nykomling!

* Har Vännäs vaknat nu?
Man gjorde en riktigt bra match länge mot Falun, men ett lag i medgång får ofta marginalerna med sig och det fick Falun och kunde därmed vinna. Nu har Vännäs sju poäng upp till rätt sida strecket, det känns långt!

* Kan Melker Thelin mura igen?
I nästan 2½ perioden så höll han insläppta mål till ett, men fick släppa såväl 2-2 som 3-2 bakom sig innan 4-2 kom i tom kasse.

Borlänge-Örnsköldsvik

* Kan Borlänge utmana om en slutspelsplats?
Ja man tog en 3-2-seger efter sudden i alla fall, och hoppet lever även om tre pinnar hade varit bättre.

* Kan Örnsköldsvik hålla undan i streckstriden?
Man drog ifrån med en pinne på Vännäs och Surahammar i alla fall, men man hade ledningen med 2-0 länge och med tre poäng så hade det sett ännu bättre ut.  

* Kan Övik få stopp på blödningen bakåt?
Ja man höll nollan i 53 minuter innan Borlänge fick in 1-2-reduceringen, så klart bättre försvarsspel.   

Troja-Huddinge

* Ska Huddinge ta sista chansen att hänga på i slutspelsstriden?
Nej den tog man inte. Inte ett mål gjorde man i 3-0-förlusten och nu får man snarare blicka oroligt neråt än uppåt i tabellen. Slutspelshoppet är helt borta nu för Huddinge.

* Har Troja fått det att lossna offensivt nu?
Tre mål är kanske ingen islossning, men ändå helt ok.

* Vinner Troja södra vårettan?
Man visar i alla fall upp en stabilitet som pekar mot det.

***

Då kikar vi på dagens mest intressanta matcher:

Väsby-Boden, allettan norra

Lite krismöte mellan två lag som gått klart sämre än förväntat. I Väsby gick det så illa att tränaren Markus Odén fick sparken. Så långt har det inte gått i Boden ännu, men nog börjar det höjas en del kritiska röster sedan man åkt på några svidande förluster. Så detta är en match med mycket på spel, vilket lag kan andas lite morgonluft och för vilket lag djupnar krisen? Boden vann lagens första möte uppe i Boden, är det läge för revansch för Väsby nu? Det skulle ge ”nya” tränaren en flygande start, då man vann mot Kiruna igår.

Nyköping-Hudiksvall, allettan norra

Två andra lag som skulle må gott av segrar efter att man inte levererat varje match. Nyköping spelade match igår, sitter det i benen mot ett utvilat Hudiksvall? Hudiksvalls högstanivå är högre än Nyköpings, men samtidigt så har Hudiksvall varit väldigt mycket upp och ner mellan matcherna. Är det ett Hudiksvall på topp, eller det med rätt djupa dalar vi får se?

Mariestad-Visby, allettan södra

En streckmatch där nian Visby börjar behöva vinna för att inte tappa kontakten med lagen ovanför. Mariestad vill försöka få stopp på blödningen bakåt, då man släpper in hela fyra mål per match i snitt, då blir det svårt att vinna matcher även om man är starka offensivt. Tränaren Ronny Helander menar att han har identifierat felen och har en plan hur det ska förbättras.  Vinner hemmalaget idag så har man sju poäng ner till strecket och kan istället börja rikta fokus uppåt igen.

Enköping-Strömsbro, norra vårettan

Enköping inledde vårettan riktigt starkt men har tappat momentum på slutet. Nu är sista chansen att hänga på Strömsbro i kampen om seriesegern.

Surahammar-Wings, norra vårettan

Streckstrid där ett återuppvakat Surahammar jagar nödvändiga poäng mot ett Wings som man inte vet var man har riktigt.

Foto: Anna Engström, Mariestad

Lämna ett svar