Frågorna inför dagens matcher!

Det spelas sex matcher idag, tre i den norra allettan, två i den norra vårettan och en i den södra vårettan. Idag tänkte jag vi skulle ställa lite frågor inför varje match som vi kan utvärdera efter sedan Här är frågorna!

Allettan norra

Vallentuna-Boden

* Ska Bodens kräftgång fortsätta? Man har två raka nu, och framför allt förlusten mot Lindlöven i senaste matchen måste svida.

* Får Boden målskyttet att lossna? 18 mål på sju matcher är bara 2½ mål per match och det måste upp om man ska bli ett topp 3-lag.

* Kan Vallentuna vinna mot ett topplag? Vallentuna har vunnit mot allt i stort sett mot lag längre ner, medan man haft förtvivlat svårt att slå topplagen. Nu är inte Boden ett topplag i den norra allettan just nu, men både omgivningen och de själva räknar dem som ett, kan Vallentuna släppa respekten mot namnstarka lag?

Väsby-Kiruna

* Vad innebär tränarsparkningen för Väsby? Markus Odén fick foten efter de svaga sportsliga insatserna av den stora favoriten inför säsongen, innebär det att Väsby kan lyfta? Det vi kan konstatera är att laget inte sett så där jättemotiverat ut på isen och att spelare lämnat laget, kan de få tillbaka spelglädjen med ny head coach?

* Vem ska ta över huvudtränarsysslan? Vem av assisterande tränarna Jesper Kemi eller André Smulter blir det som tar över det på kort sikt, och vem plockar man in på längre sikt? Rykten går om Niklas Flodin, men är det ett namn som är ”stort” nog eller jagar man ett mer fancy namn?

* Ska Kiruna vinna mot ännu ett topplag? Senast Kiruna spelade mot ett topplag så skrällde man och vann efter straffar mot Hudiksvall, idag skulle de verkligen behöva en seger för att inte tappa mark i streckstriden.

Lindlöven-Nyköping

* Hur bra är Nyköping efter ännu ett långt speluppehåll? Nyköping har bara spelat fem matcher första månaden i ett märkligt spelschema. Nu har man inte spelat på sex dagar igen, kan man vara med från start idag eller tar det tid att komma in i det?

* Kan Lindlöven haka av Nyköping eller blir det Nyköping som på allvar ger sig in i racet? Just nu ligger Lindlöven bra till efter en överraskande stark inledning på allettanspelet, men vid förlust idag så tajtar det ihop sig?

* Kan nyförvärvet Josh Laframboise färga direkt? Nyköpings Skövdevärvning har en hög kapacitet, frågan är om han kan få ut den, vilket han inte fick i Skövde riktigt.

 ***

Vårettan norra

Falun-Vännäs

* Ska Falun blanda sig i toppstriden på allvar? Nykomlingen ligger just nu på en överraskande stark fjärdeplats, men har två matcher färre spelade än såväl tvåan som trean. Vid seger idag går man upp på en andraplats och då kan det mycket väl bli ett överraskande slutspel för den pigga nykomlingen.

* Har Vännäs vaknat nu? Vännäs inledde allettanspelet svagt med sex raka förluster, men senast vann man mot tabelltvåan Enköping, innebär det att laget hittat rätt nu?

* Kan Melker Thelin mura igen? Vännäs har en vass keeper i Melker Thelin, han kommer behöva stå på huvudet idag om Vännäs vill vinna.

Borlänge-Örnsköldsvik

* Kan Borlänge utmana om en slutspelsplats? Just nu ser det kanske inte ut så i tabellen, men laget har spelat endast sex matcher och med segrar i hängmatcherna så blir man faktiskt ett topplag.

 * Kan Örnsköldsvik hålla undan i streckstriden? Just nu ligger man över strecket, men har samma poäng som ett Surahammar med starkt stegrande form. En seger här skulle vara viktig för Örnsköldsvik.

* Kan Övik få stopp på blödningen bakåt? Fyra insläppta mål per match är för mycket om man ska vinna matcher över tid.

***

Vårettan södra

Troja-Huddinge

* Ska Huddinge ta sista chansen att hänga på i slutspelsstriden? Just nu har man hela åtta poäng upp, och det är för mycket för att ta ifatt genom att besegra bara de sämre lagen. Nej man måste även vinna mot topplagen, och helst redan med start idag, annars är det snarare neråt man får titta i tabellen. Det skulle vara en enorm missräkning för ett tippat Huddinge.

* Har Troja fått det att lossna offensivt nu? Under grundserien och inledningen på allettan så gick det troll i målskyttet, men nu har man fått det att lossna ordentligt, med över fyra gjorda mål per match.

* Vinner Troja södra vårettan? Ja det får vi givetvis inte definitivt besked på idag, men man kan i alla fall se hur formen är inför den andra halvan av vårettanspelet.  

Lämna ett svar