Ketchupeffekt!

Den första perioden av matchen Karlskrona-Kristianstad såg ut som det gjort i stort sett hela allettan för Karlskrona: En rätt jämn tillställning, men där det är motståndarna som gör målet. Men den andra perioden kan mycket väl ha varit vändningen för KHK denna alletta. För där kommer man ut och kvitterar tidigt, tar ledningen bara 25 sekunder senare, och bara 3½ minuter senare utökar man också ledningen till 3-1. Snacka om ketchupeffekt! Det tidigare så ineffektiva Karlskrona får äntligen islossning och kan sedan spinna på detta resten av perioden, skotten slutar till slut 21-2 i perioden och Karlskrona skulle vinna den med 4-0 sedan man även gjort ett fjärde i slutminuterna av perioden. I den tredje perioden så spelar sedan Karlskrona av matchen, och kan hålla undan och vinna med 5-2, sista i tom kasse. En otroligt skön och viktig seger för ett rätt pressat Karlskrona. Det släpps säkert en hel del tyngd från deras axlar nu.

För Kristianstads del så innebär det att man nu tappar i jakten på seriesegern. Nu har man fem poäng upp till ett Vimmerby som bara tappat fyra under första halvan av allettan södra. Mycket talar för att det blir Vimmerby som tar hem seriesegern nu.

***

Som jag skrev inför matchen mellan Visby och Krif så kunde man räkna med en målsnål historia mellan två lag som haft väldigt svårt att få offensiven att lossna. Så blev det också, men lite överraskande så var det Krif som kunde ta sin första seger när man 2-1-besegrade Visby borta. Därmed så lever slutspelshoppet för Krif, även om det är ett litet hopp, medan Visby helt plötsligt i och med förlusten samtidigt som KHK vann har en uppförsbacke att vandra i sin jakt på slutspel. Laget måste få det att lossna offensivt annars så kommer det inte att gå. Därför är jag lite förvånad när jag läser tränare Särkijärvis ord efter matchen, där han mest pratar om att laget drar på sig onödiga utvisningar. Visst orsakar det ett Visbymål och att vissa spelare får slita ont, men i mina ögon så borde han trycka mer på hunger mot mål, en större rakhet i spelet och distinkthet i avslutslägena som fokus borde ligga på. Nu väntar en otroligt viktig streckmatch imorgon mot tabellsjuan Mariestad, vid seger där så kan man ändå ha samma poäng som åttan Skövde.  

***

Vilken moral Dalen visar! Tre gånger om hamnade man i underläge mot Tranås, tre gånger om kvitterade man och sedan kunde man också avgöra matchen i sudden (4-3). Laget går inte att bortförklara längre, de är ett topp 4-lag i allettan södra och ser ut att fortsätta vara det. De sitter just nu med ett otroligt härligt stäm i grejerna, spelar verkligen för varandra, och har lite medflyt som ett lag i medgång ofta har. För Tranås del så får man glädja sig åt en viktig poäng och att Kalvyn Watsson gjorde sina två första mål för laget.

***

Tyresö/Hanviken har steppat upp nu. Efter en lite trevande start på allettanspelet så har man nu två raka segrar, mot topplagen Hudiksvall och Lindlöven. Igår var man det klart starkare laget mot ett annars formstarkt Lindlöven, som kom från segrar mot Boden och Väsby.  Tyresö/Hanviken klättrar därmed upp på den fjärdeplats jag tippade dem på inför serien, men kan de fortsätta på inslagen väg så kan det faktiskt bära ännu längre.

***

Vallentuna hakade av Kiruna i slutspelskampen när man vann med klara 4-0. Vallentuna fortsätter alltså att vinna de viktiga matcherna mot lagen man bör ha bakom sig, en god egenskap som lär ge dem en slutspelsplats i år.

***  

Alvesta vann sexpoängsmatchen i toppmötet mot Mörrum med 6-3. Därmed så ligger Alvesta på en finfin andraplats i serien, medan den positiva överraskningen Mörrum föll ner till en fjärde. Men det är fortfarande öppet mellan fyra lag som kampas om de tre slutspelsplatserna. Det skiljer bara tre poäng när halva serien är spelad, oväntat jämnt måste jag säga.

Foto: Lars Svensson, Kristianstad

Lämna ett svar