Giganternas kamp

Det är två av de stora förhandsfavoriterna, men de har inlett allettanspelet väldigt olika. För medan södra seriesegrarna Karlskrona fått mycket uppmärksamhet för sin oväntade kräftgång, så har tvåan i södra ettan, Kristianstad, bara fortsatt leverera. Ikväll möts de båda i en match med mycket på spel. Karlskrona gör sin sista match första halvan av serien och vid förlust så kan de mycket väl halka ur utanför slutspelsplatsen. Dessutom så riskerar man att tappa lite av det stegrande självförtroende man ändå fått efter att ha lyft sig lite spelmässigt det sista. Det börjar också lukta lite uppgivet i Karlskronaleden. Till och med sportchefen Mikael Sundlöv uttalade sig enligt uppgift i en intervju att det kanske var bättre att spara pengar för att satsa på nästa säsong istället för att värva in något mer innan transfer deadline onsdag. Kristianstad å andra sidan är långt ifrån uppgivna. Laget ligger just nu på en stark andraplats och vid vinst idag så sätter man press även på ettan Vimmerby.

Ett lag som kan sätta extra press på Karlskrona är Visby, för ikväll så möts de enda två lagen som ligger bakom Karlskrona, Visby och Krif. Visby har bäst läge av dessa, då man plockat sju pinnar mot Krifs 2, och vinner Visby samtidigt som Kristianstad vinner mot KHK så klättrar man upp på en slutspelsplats på KHK:s bekostnad, och det trots att man då har en match mindre spelad. Det är två lag med väldigt klen offensiv som möts, de har klart lägst målsnitt i södra allettan, så det lär bli en målsnål historia med Krif som favoriter.

Den stora överraskningen Dalen ska försöka fortsätta på inslagen väg när man nu möter Tranås. Det är två lag där laget verkligen går före jaget, två hårt arbetande lag som hänger ihop över hela isen. Tranås får dock mitt favorittips denna gång.

Överraskningslaget i den norra allettan Lindlöven ligger just nu på en sensationell andraplats. Ikväll möter man dock ett riktigt tufft motstånd, ett Tyresö/Hanviken som vann klart mot Hudiksvall senast och som spelar minst lika tajt som Lindlöven gör. Även här tror jag på en målsnål historia, och jag tror att Lindlövens fina svit med segrar mot topplagen Boden och Väsby får sitt slut här.

Vallentuna kan skaffa sig ett mer eller mindre ointagbart poängförsprång ner till Kiruna vid seger ikväll. Åtta poäng tappar man inte, men vid förlust skiljer det bara två och då är de båda inblandade i streckstriden ordentligt.

Toppmöte i södra vårettan, fyran Alvesta mot tvåan Mörrum. Kan Mörrum vinna även denna gång och ta en åttonde seger första halvan av vårettan, så lovar jag att ta av mig hatten och bocka åt kanske hela ettans största överraskning efter jul.

Lämna ett svar