Fortsatt kris för förväntade topplag

Det fortsätter att gå tungt för flera av de förväntade topplagen. Tre av fyra betrodda lag förlorade igår och frågetecknen blir allt större, kommer de förbli floppar?!

Mitt eget Mariestad fortsätter att bjuda på mål. Igår var man klart starkare än Visby, långa stunder parkerade man i anfallszonen och radade upp målchanser. Men vad hjälper det när man bjuder på motståndarna på enkla mål gång på gång? Fyra riktigt bjudningar och ett i tom kasse gav en 3-5-förlust och nu är man bara en poäng ifrån fel sida strecket. Offensivt ser det riktigt bra ut, men får man inte stopp på blödningen bakåt så kommer man inte ha något att hämta i ett slutspel, om man ens tar sig dit.

***

Boden är i liknande tabelläge i den norra allettan. Man inledde allettan med att spela tajt som sjutton defensivt, med endast fem insläppta första fem matcherna, men sedan dess så har man släppt in 17 mål på fyra matcher! Och då man till skillnad från Mariestad inte heller får det att släppa riktigt offensivt heller så sjunker man nu som en sten genom tabellen. 6-3-förlusten igår mot Väsby förstärker bara den trenden. Här måste det skruvas både offensivt och defensivt om man ska bli att räkna med i ett slutspel.

***

Om de två första jag skrivit om kanske mer räknats lite som outsiders, så är den tredje topplaget som går kräftgång en av de riktigt stora elefanterna. Hudiksvall har varit med i toppen på alla powerranks och jag räknade kallt med att de skulle ta hem den norra allettan, trots tuff konkurrens med den andra elefanten i norr, Väsby. Men igår åkte man på den tredje raka förlusten, den fjärde senaste fem matcherna, när Nyköping vann med 3-1. Överraskande nog är det Hudiksvalls normalt starkaste gren, offensiven, som sviker. I de tre senaste matcherna har man mäktat med blott fyra mål, medan man släppt in tio. Förut har jag uppfattat laget som rätt ojämnt prestationsmässigt, men på slutet har man minst sagt presterat jämnt, i negativ bemärkelse! Hudiksvall måste snabbt hitta rätt igen, annars blir det ingen topp 3-placering ens och då får man inte ens välja motstånd hela vägen.

***

Men om vi skrivit om favoriter som inte levererar så måste vi också skriva om en som gör det. För Väsby verkar har fått en ordentlig islossning sedan man kickade tränaren Markus Odén. Två matcher har inte bara gett två segrar, det har också gett 12 mål framåt, en gren man inte direkt excellerat i tidigare. Nu ser man ut som den där maskinen man förväntat sig men som man inte varit tidigare under säsongen.

***

Strömsbro hakade av Enköping definitivt i och med segern igår med 5-2. Det var Strömsbros åttonde raka seger, och därmed så kan Strömsbro inrikta sig på kvartsfinalspel fram i mars.

***

Borås vann och Mörrum förlorade igår. Innebär det att topptrion formerat sig redan nu?

Lämna ett svar