Det värdelösa med haltande serier!

Jag vet att jag långt ifrån är ensam om det, att avsky haltande tabeller! Det förtar spänningen när man inte omgång för omgång kan följa exakt hur lagen ligger till. Att vara tvungen att gissa hur det ska gå i hängmatcherna för att kunna avgöra hur ens lag ligger till egentligen. Även för mig som följer alla lag slaviskt och sätter mig in i slagstyrka, skadeläge, om man är starka hemma eller borta och så vidare och så vidare, är det en mission impossible att på ett vettigt sätt kunna säga hur lagen i serien egentligen ligger till när något lag har spelat fem matcher och ett annat nio. Och kan man inte räkna ut det, så försvinner ju en stor del av spänningen med att följa en tabell.

Nej detta är värdelöst, ett jävulens påfund för att pina oss som gärna engagerar oss i Sveriges tredjeliga. Men ändå står vi med just den situationen i allettan norra just nu, och även om det inte är lika illa i allettan södra och vårettan norra så haltar den likt förbannat. Någon måste avgå!

Många tror säkert att det är hockeyförbundet som ligger bakom detta försök att sänka hockeyettan, eller varför inte just föreningen Hockeyettan? Men hold your horses, det är faktiskt klubbarnas fel!

Inför varje serie så ska förbundet/hockeyettan fram ett spelschema, men innan dess så får klubbarna skicka in sina förbehåll. Med det menas att klubbarna får tala om vilka datum de inte kan ha någon hemmamatch. Det kan bero på allehanda saker, det kan vara cuper, mässor, underhållsarbete eller annat som gör att hallen just då är upptagen. Hade det varit något enstaka datum så hade det säkert gått att lösa, men det finns klubbar som verkar ha cuper konstant på helgerna, vilket gör att de måste spela borta. Ett lag som verkar ha haft många förbehåll är Sundsvall, som fick inleda med hela fem bortamatcher, med stor sannolikhet för att hallen var upptagen några helger när allettan drog igång.

Detta orsakar en massa besvär när man ska lägga spelschemat, och för att få ihop det så innebär det att det blir haltande omgångar. Men det stannar inte där. För när ett förslag sedan lagts fram, så ska spelschemat ut på remiss. Det är ett möte där alla lag sitter och tittar på spelschemat och sedan får komma med invändningar. Det kan vara att man får spela mot en konkurrent med mindre vila, då protesteras det givetvis. Det kan vara att man får resa långt två helger i rad, det går man inte heller med på. Och så vidare. Det ger ett nytt pussel att försöka lösa, och ändringarna gör att det bli ett än mer haltande spelschema. Och med det en mindre spännande serie att följa, tyvärr.

Lämna ett svar