Vägskälsmatch för storfavoriterna!

Hela 14 matcher spelas i eftermiddag, flera av dem är riktigt intressanta, men det är ändå en match som sticker ut i betydelse. Matchen Karlskrona-Visby är nämligen en riktig vattendelarmatch, ska den stora förhandsfavoriten Karlskrona börja sin match uppåt nu, eller kommer de få kämpa för att överhuvudtaget nå slutspel?

Det är bara att titta i tabellen för att förstå betydelsen av dagens match. Den stora floppen i hela allettan så här långt, Karlskrona, ligger just nu på en svag niondeplats med fem inspelade poäng. Med tanke på stjärngarnityret laget mönstrar, med tanke på att de i princip varit skadefria hela allettan, och med tanke på deras framfart i grundserien så är det ett gigantiskt misslyckande så här långt. Men laget har ändå tagit poäng i tre raka matcher, och senast hämtade laget in ett tremålsunderläge även om man förlorade i sudden. Så det finns tendenser till att man är lite på g ändå. Men ska man börja prata om en vändning så har man inte råd att tappa poäng i dagens match. För kammar man noll mot Visby, som är laget som befinner sig närmast över strecket med sina sju poäng, så har förhandsfavoriterna hela fem poäng upp till rätt sida strecket! Fem poäng är väl visserligen inte ointagbart, men det är alltså lika mycket poäng som man i så fall tagit på sina sju inledande matcher, och det utan att ha någon tendens att man fått det att lossna spelmässigt. Men vinner man idag så klättrar man å andra sidan över strecket och dessutom så har man fått ett litet lyft i alla fall. Det är med andra ord en otroligt viktig drabbning i eftermiddag för skalbaggarna!

***

Krif-Vimmerby ska också bli intressant att se. Tittar man i tabellen så är det ettan mot jumbon, så ur den aspekten är det ju inte det. Men Krif värvade igår in Sebastian Borg, ni vet spelaren som gjorde stor succé som utlånad till Krif innan jul, där han bidrog starkt till att Krif överhuvudtaget nådde allettanspel med sina nio poäng på sex matcher. Kan han ånyo ge laget ett offensivt lyft så kanske man kan ge Vimmerby en match ändå.

***

I norra allettan så är det ett par matcher jag tycker ser lite mer intressant ut än övriga två. Det är dels Piteås möte med Tyresö/Hanviken. En match mellan ett Piteå som imponerat så här långt i allettanspelet då man ligger på en överraskande fin andraplats. Tyresö/Hanviken å andra sidan har gått överraskande knackigt, visserligen vann man (som vanligt höll jag på att skriva) mot Väsby, men man har också förlorat mot Sundsvall och Nyköping, två lag jag trodde man skulle kunna slå. Nu ligger laget på den sista slutspelsplatsen, och vill man spela slutspel börjar det bli dags att vinna igen.

Den andra intressanta matchen är matchen mellan Nyköping och Sundsvall, två lag som inte riktigt levt upp till högt ställda förväntningar så här långt i allettanspelet. Sundsvall ligger visserligen på en ok sjätteplats, men då har man minst två matcher fler spelade än övriga lag i serien. Det är med andra ord ingen stabil slutspelsplats man ligger på ännu, då man blandat fina resultat med riktigt svaga. Samtidigt har Nyköping också lite av en sista chans att hänga på i slutspelskampen. Visserligen har man en match färre spelad än laget närmast före, Tyresö/Hanviken, men det är också fyra poäng upp, och vid förlust kan man få en jobbig differens att jobba ikapp.

***

I norra vårettan så ska det bli spännande att se om Surahammar efter en usel start på vårettanspelet kan ta sin tredje raka seger då man möter ett Örnsköldsvik som är en stor positiv överraskning så här långt i vårettan. Kalix har en chans att utmana om seriesegern, men då bör man nog slå favoriten Strömsbro i eftermiddag. Wings vann senast med David Lundmark tillbaka som tränare, är han kvar när man idag tar sig an Clemensnäs? Och till sist möter Vännäs Enköping, en bra match för Enköping att hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter två raka förluster. Vännäs har ju så här långt kommat noll i sina sex matcher.

***

I den södra vårettan så spelas den mest intressanta matchen mellan den stora positiva överraskningen Mörrum, serietvåan, och mer betrodda Huddinge som efter en svag inledning på vårettanspelet hittat mer rätt och nu ståtar med fyra segrar de senaste fem matcherna. Vinner Mörrum så ser åtminston playinspel högst realistiskt ut, men vinner Huddinge så minskar de glappet upp till Mörrum till två poäng och då känns det minst sagt helt öppet.

Tyringe-Alvesta är en match som Alvesta bör ta om man ska vara med i toppracet, Borås bör slå Linden om man vill utmana Troja om seriesegern, och Forshaga har tappat det mesta sedan Linus Skager lämnade men har ändå en god vinstchans när man åker till Segeltorp.

Foto: Lars Svensson, Kristianstad

Lämna ett svar