Försvaret som rämnade!

Inför dagens match mellan Hudiksvall och Boden så hade Boden visat upp en imponerande defensiv så här långt i allettan norra. På fem matcher hade man bara släppt in fem mål, varav tre under ordinarie tid, en i suddenspel och ett på straff efter mållöst suddenspel. Och endast två mål i spel 5 mot 5. Boden har också lyckats bra i sitt försvarsspel mot Hudiksvall tidigare, med bara ett mål insläppt per match i de två tidigare mötena lagen emellan. Det var med andra ord en stor fråga inför matchen om Hudiksvall skulle lyckas hitta rätt bakom det otroligt starka Bodenförsvaret.

Och Boden inledde också matchen på ett imponerande sätt. Man satta hög press på Hudiksvall och gav dem inte många sekunder i anfallszonen genom att hela tiden ligga nära och snabbt avväpna alla försök. Att det var Boden som tog ledningen var hur rättvist som helst. Men så från i stort sett ingenstans kom 1-1 drygt 11 minuter in i perioden efter ett tveksamt Hugo Hass-ingripande, och sedan var det som att Bodens försvarsspel rämnade lite. Man var inte dåliga, men man gav Hudiksvall lite mer ytor och därmed tid och det är det sista man kan ge ett sylvasst Hudiksvall.

Med det sagt, Boden var ingalunda sämre under matchen. Man gjorde en riktigt bra match där framför allt powerplayspelet imponerade. Fyra gånger fick man chansen att spela powerplay, fyra gånger gjorde man mål! Tidigare låg man på en rätt blygsam powerplaystatistik, 21%, men idag så visade man upp ett powerplayspel som var otroligt imponerande. Det var olika mål varje gång, men likheten var att det inte tog många sekunder för att utnyttja att man var en man mer. En annan likhet var att tre gånger så var det Felix Dahlroth som var sist på pucken. Hudiksvall hade inget motmedel verkade det som.

Men trots fyra mål i powerplay och ett mål 5 mot 5, så förlorade man ändå matchen. Och som jag var inne på så berodde det på att Hudiksvall fick lite för mycket ytor, och ytor finns det inget lag som utnyttjar så effektivt som Hudiksvall. Sju gånger om fick Hugo Haas vittja nätet, och på en enda match så släppte alltså Boden in två fler mål än man gjort på hela allettanspelet tidigare. Det tidigare så täta Bodenförsvaret rämnade.

Men jag vill avsluta med att skriva att detta var en riktigt bra hockeymatch! Det var massor med gruff efter avblåsningar. Hårda smällar och filmningar om vartannat. Domare Alexander Jidemo hade verkligen ingen enkel match, men kom undan med äran i behåll ändå. Men det bjöds också på högt tempo, fina uppspel, läckra framspelningar och allmänt hockey av riktigt hög kvalitet.

***

Det var inte bara i Hudiksvall det bjöds på målkalas. Hela 14 mål fick man se om man begav sig till Lindesberg för att se Lindlövens möte med Kiruna. Nio av målen stod hemmalaget för, och därmed så ser det mörkt ut för Kiruna att nå slutspel, med sina två poäng är man fem efter åttan Tyresö/Hanviken. För Lindlövens det var det en välkommen islossning, även om man inlett allettanspelet helt ok så har man haft det lite svårt med målskyttet tidigare.

***

Även matchen Kristianstad-Skövde bjöd på målkalas. I en match som bjöd på riktig svängdörrshockey där det verkade vara roligare att spela offensivt än defensivt så kunde Kristianstad till slut vinna med 7-4. Skövde var uträknade såväl vid underläge 3-0 som vid 5-2, men hämtade ikapp till uddamålsunderläge, men fick till slut ge sig med sista målet i tom kasse. Kristianstadsvärvningen från Troja, Kevin Engvall, fick chansen att spela i förstakedjan med Georg Weigelt och Wiggo Weinö, men gick poänglös av isen.

Kevin Engvall gjorde premiär i Kristianstadsdressen. Foto: Lars Svensson, Kristianstad

***

Sundsvall tog en viktig seger mot Tyresö/Hanviken med 3-0 och gav sig därmed själva ett viktigt lyft i tabellen efter den tröga allettaninledningen. Laget verkar ha lättare för att prestera mot bra lag av någon konstig anledning.

Piteå seglade upp på andraplats i den norra allettan sedan man besegrat Nyköping med 2-0. Däremot börjar läget se lite dystert ut för Nyköping som nu har tre förluster på sina fyra första matcher.

***

I den norra vårettan så tappade Enköping två poäng mot Örnsköldsvik medan Strömsbro vann mot Clemensnäs, därmed förbättrades Strömsbros chanser att vinna serien avsevärt. Speciellt som också Kalix överraskande förlorade mot ett fram till idag hackande Wings. Lite överraskande i Wings var att kickade tränaren David Lundmark var tillbaka som ansvarig i båset. Om det var en tillfällig lösning eller om han fått en ny chans vet jag inte. Men han fick bevisligen fart på laget i alla fall.

Apropå få fart på laget: Surahammar tog idag andra raka segern när man besegrade Vännäs, är Surahammar på g nu till slut?

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar