Tungviktsmöte!

Det är två lag som har höga ambitioner för säsongen som i eftermiddags möts i Glysishallen. Hudiksvall har i flera år varit snubblande nära att gå till allsvenskan och är absolut en av favoriterna att vara med och bråka om den allsvenska platsen även i år, och Boden har under nya meriterade tränaren Joakim Fagervall visat att man i år är tillräckligt stabila för att vara en utmanare även de. Det är med andra ord ett riktigt tungviktsmöte som väntar, speciellt som man just nu parkera på första och andra plats i den norra allettan. Lagen har spelat lika många match, har tagit lika många poäng, men Hudiksvall har ett måls bättre målskillnad.

Det skiljer en hel del spelmässigt mellan dagens kombattanter. Medan Hudiksvall lever mycket på en virvlande offensiv, där alla spelare deltar och allting går på fart, så bygger Boden på en stabil defensiv och en trygg struktur. Målskillnaden är en utmärkt illustration av detta, för medan Hudiksvall på sina fem matcher har 18-10 i målskillnad, så har Boden 12-5.

Det är Boden som lyckats bäst i de inbördes mötena så här långt, man har med sin stabila defensiv lyckats kväva Hudiksvalls offensiv och har vunnit båda matcherna lagen emellan, Hudiksvall har då bara mäktat med ett mål per match. Idag ska det bli spännande att se om Hudiksvall kan hitta fler vägar igenom det stabila Bodenförsvaret, eller om Boden ska koppla ett rejält mentalt övertag på Hudiksvall inför vad som mycket väl kan bli kvalseriespel för de båda topplagen.

***

Övriga matcher i den norra allettan:

Piteå-Nyköping: Nyköping har bara spelat tre matcher så här långt och har nu haft ett speluppehåll på tio dagar. Men det är inte bara på grund av få matcher laget halkat efter, laget har inte rikitgt levererat de matcher man spelat heller, med två förluster mot lag jag trott de skulle slå. Nu är det lite upp till bevis mot ett Piteå som inlett allettanspelet riktigt starkt.

Sundsvall-Tyresö/Hanviken: Sundsvall har inlett allettan svagt, men så har man också spelat mycket bortamatcher. Nu måste man hitta tillbaka till sitt starka spel man avslutade den norra ettan med, annars så kan laget mycket väl faktiskt missa slutspel, vilket måste ses som en gigantisk missräkning.

Lindlöven-Kiruna: Viktig match för streckstriden. Vinner Lindlöven så får de rejäl marginal ner till Kiruna och då skaffar de sig en bra chans att få spela slutspel medan Kiruna lär få det tufft att nå dit, men vinner Kiruna så lever hoppet för bortalaget fortfarande.

***

Övriga matcher:

Kristianstad-Skövde: Kristianstad har två raka förluster nu mot tippade bottenlag, blir det en ny förlust idag? Skövde är inte ofarliga!

Vännäs-Sura: Har Sura äntligen hittat vägen till hur man kan vinna nu? Första segern senast, och nu match mot bottenkonkurrenten Vännäs, en seger här är ett måste och kan kanske ge laget lite att bygga på.

Örnsköldsvik-Enköping: Enköping har inlett vårettanspelet starkt och leder överraskande serien. Men en förlust senast, hittar man tillbaka till vinnarspåret direkt?

Clemensnäs-Strömsbro: Toppmöte i den norra vårettan. Strömsbro var favoriter inför och kan vid seger här gå upp i serieledning med rätt resultat i övriga matcher.

Kalix-Wings: Kalix ligger just nu som fin tvåa och möter nu ett krisande Wings.

Lämna ett svar