Bois på rätt väg!

För en dryg vecka sedan Bois gjorde en riktigt svag insats mot Halmstad och förlorade med hela 4-8, deras tredje raka förlust. Men efter ett ordentligt snack så verkar man ha hittat mer rätt igen, för i onsdags slog man Karlskrona och igår så gjorde man en stabil insats när man besegrade laget man inte slagit tidigare under säsongen, Tranås. Tranås har vunnit tidigare möten med 4-0 och 6-1, men igår så stod Mariestad för en riktigt stabil insats i 56 minuter och vann hur rättvist som helst. Laget släppte till väldigt få klara målchanser så långt med ett stabilt försvarsspel, samtidigt som man fortsatt visade att man är sylvassa framåt. Och det trots att lagets tidigare så dominanta förstakedja inte gjorde en enda poäng. Istället var det andrakedjans Joel Thulin (med två mål och tre assist) och Vincent Reimer (två mål och ett assist) som ledde laget till en 6-5-seger. Mariestad ledde med 6-3 och spelade en riktigt stark tredjeperiod fram till att Tranås får 4-6 med fyra minuter kvar, då märktes det att Mariestad inte riktigt har självförtroendet, för då sjönk man ihop och Tranås kunde reducera ytterligare en gång och sedan även ha läge för en kvittering. Men Bois redde ändå ut det och det kan säkert leda till bättre självförtroende för laget så de inte blir så små så fort de släpper in ett mål i ledning. Dessutom så var det sköna besked att andrakedjan verkar vara ordentligt på g, de har inte bara fått poänggörandet att lossna, de ser också riktigt starka ut spelmässigt. Och med poängen som trillar in för deras del så lär de bara växa.

***

Övriga resultat från gårdagen då? Halmstad vann underdogsmötet med klara 4-1, och klättrar därmed förbi Dalen till en andraplats. Halmstad vill vara med hela vägen!

Vimmerby vann mot Visby i en överraskande målsnål historia. 1-0 slutade matchen, och därmed så har Vimmerby ryckt lite i serieledningen, imponerande!

Falun var utspelade i två perioder och låg så långt under med 4-1. Men Falun är ett annat lag än det som inledde sin ettansejour och gav aldrig upp. I den tredje perioden så svarade Oscar Haglund för tre raka kassar och i sudden sedan så kunde även Falun avgöra och vinna ”slaget om Runn”. Därmed så är Falun lite överraskande uppe på en tredjeplats i den norra vårettan!

Troja gjorde processen kort med Mjölby och vann med klara 6-1. Troja har fått målskyttet att lossna lite nu och lär ta hem den södra vårettan.

Mörrum har verkligen fått fart på poänginhämtandet i vårettan. Igår vann de en jämn match mot Tyringe med 2-1 på bortaplan, Därmed har man sex vinster de första sju matcherna, vem hade sett det innan serien drog igång?!

Lämna ett svar