Underdogsens kamp!

Halmstad har överraskat stort under säsongen, trots tunga spelartapp inför säsongen så lyckades man inte bara ta sig till en alletta, utan där har man också fortsatt leverera med fler vinster än förluster. Men det finns faktiskt ett lag som överraskat ännu mer positivt: Dalen! De hade en rätt risig grundserie där man kom femma i den västra ettan, en etta som anses klart svagare än den södra. Därför tippades man också som ett bottenlag inför nedsläpp i den södra allettan. Men med sju matcher spelade så är man verkligen inget bottenlag, tvärtom så leder man serien (ja jag vet man har fler spelade matcher än tvåan och trean, men ändå)!

Men de har inte vara underdogsstämpeln gemensamt, snarare har de mer gemensamt än det som skiljer:
* De är budgetbyggen.
* De bygger på ett kollektivt spel där det är laget som ska göra det snarare än enskilda stjärnor och där alla underkastar sig gameplanen och köper sin roll till 100%.
* De har starka sista utposter i Blomgren och Crespin.
* De har ett spel där defensiven sätts i främsta rummet.
* De spelar rejält och fysiskt med några riktigt elaka backar.
* De spelar inför rätt små publikskaror (utom när Halmstad har sin enkronasmatch då).

De har i och med sin underdogsstämpel också en liten fördel att kunna slå ur underläge, står Karlskrona istället på andra sidan så kanske lagen tänder till lite extra. Men ikväll kan de inte slå ur underläge, för ikväll så möts de både överraskningslagen. Det ska bli otroligt spännande att se hur matchen gestaltar sig. Kommer båda lagen backa hem för att slå om snabbt eller blir det något lag som tar tag i taktpinnen och försöker vara det spelförande laget? Dahse saknade för Halmstad senast och då gjorde man en blek insats, får man till det bättre nu? Vem vinner målvaktskampen? Och kommer någon tippa rätt slutsegrare i matchen? I mina ögon så känns detta som en helt öppen historia!

***

Det spelas två matcher till i den södra allettan. Dels tar Tranås emot Mariestad, dels så möts ”Vi-lagen” Vimmerby och Visby. Tranås får finna sig i att vara rätt klara favoriter i sin match mot Mariestad, dels ligger man ju före i tabellen, dels har man vunnit båda inbördes mötena under säsongen tämligen komfortabelt. Dessutom får man in nya kanadensaren Kalvyn Watson i laget, en spelare som har ett starkt track record och som imponerat på tränaren Phil Horsky under träningarna. Sedan saknas det några spelare med, men Tranås sportchef har säkrat upp ett par lån för att fylla ut laget. I Mariestad kunde man i segermatchen mot Karlskrona senast mönstra full trupp för första gången denna säsong, och lär även ikväll kunna ställa upp med starkast möjliga manskap.

Vimmerby har imponerat under allettanspelet och ska ses som rätt klara favoriter mot ett Visby som efter en trög start verkar ha fått fart på grejerna med två raka trepoängare. Men det var på hemmais, nu är det bortaplan som gäller och där har man haft det svårare.

***

Övriga matcher ikväll då? Jo det spelas två i den södra vårettan och en i den norra vårettan. Mest intressant kanske ”Slaget om Runn” är, alltså derbyt mellan Falun och Borlänge. Lagen ligger femma och sexa, men med färre matcher spelade än topp 3 så de kan snabbt klättra upp på en slutspelsplats med ett par segrar. Men då ska man vinna ikväll till att börja med, och det är ett Falun som gått starkt på slutet och ett vässat Borlänge, så det kommer säkert bli en spännande och oviss drabbning.

I den södra vårettan så tar Troja emot Mölby och Tyringe tar emot Mörrum. Där lär Troja göra processen kort med Mjölby, medan Mörrum som inlett vårettan riktigt starkt bör vinna sin match.

Omslagsfoto: Halland i fokus

Lämna ett svar