Västra dominerade södra

Det är inte ofta man kan skriva detta, men igår så ägde lagen från den västra ettan lagen från den södra ettan. För i allettan södra spelades igår fyra matcher, samtliga mellan lag från den västra och södra ettan, och samtliga såg västlaget avgå med segern.

Själv såg jag ångestmötet som jag skrev om igår mellan Mariestad och Karlskrona. Och det såg länge ut som Mariestad skulle vinna matchen tämligen komfortabelt då man ledde med 3-0 en bra bit in i den andra perioden och hade bud på betydligt fler mål än så. Men så får Karlskrona ett slumpmål och i inledningen av den tredje även en 3-2-reducering i powerplay, och efter det så märkte man att Mariestad helt plötsligt kände att de kunde förlora. Det fick otroligt stela handleder och tappade puckar de normalt inte tappar, och passen satt antingen bakom eller framför, samtidigt som man blev stillastående. Det gav ett konstant Karlskronatryck fram till även kvitteringen satt, men då slappnade Mariestad av lite granna i alla fall och kunde jämna ut spelet och även vinna efter sudden. Starkt ändå av Mariestad att komma igen efter den tappade ledningen och det kan säkert betyda mycket för självförtroendet. För Karlskronas del får man ta med sig upphämtningen, och att man stundtals spelade riktigt bra ishockey. Båda lagen visade att i sina bästa stunder så är de ett topplag, men båda lagen har också sina inre spöken att slåss emot. Kan de båda få lite bättre flow så kommer de kunna avancera i tabellen rätt raskt.

Anton Blomberg lär ha ettans allra hårdaste skott, här senaste exemplet när han avgör matchen med sitt 4-3-mål. Klipp från Hockeyettan play.

Till sist en annan notering om Mariestad: Häromdagen lämnade Filip Stenlund klubben då han hamnat långt ute på bänken som åttondeback, igår så lämnade 14:e-forwarden Simon Niska klubben för tvåanlaget Grästorp med motiveringen att han fått för lite istid. Det påverkar givetvis lagets bredd, undrar om Karl Johansson har någon tanke på att bredda laget inför deadline day, eller om han nöjer sig med sju backar och 13 forwards i truppen.

***

Men det var inte bara Mariestad som vann av västlagen i den södra allettan. Jag hade söderlagen som favoriter i två av matcherna, det var egentligen bara Skövde jag trodde på. Skövde vann också mot Krif efter sudden med 3-2, men mer skrällartat av Dalens seger mot Kristianstad. I och med segern så leder Dalen just nu allettan södra, vem hade trott det om femman från den västra ettan?! Igår vann man trots att lagets starkaste offensiva back, Kalle Holm, lämnat för spel med Nybro. Starkt givetvis, men samtidigt sorgligt kan jag tycka att inte ens när man är ett topplag i den södra allettan så väljer man att tro på det så pass mycket att man i alla fall väljer att behålla sin spelare. Eller är Dalens ekonomi så risig att de behöver varje krona de kan få?

Det fjärde västlaget som vann var Tranås, som körde över Halmstad med hela 5-2 på bortaplan! Halmstad har annars imponerat under allettanspelet, men igår så vann ett tajt spelande Tranås rättvist. En av segerorganisatörerna var Markus Ruuskanen som gjorde mål för sjunde matchen i rad, och inte bara ett, utan två gånger nätade han. Nu leder han såväl poängligan som skytteligan i den södra allettan, och vi tyckare som tyckte att Tranås saknade spets! Nu har Tranås häng på toppen på allvar och det ska bli spännande att se om tuppkammen kan växa på dem ytterligare i och med framgångarna.

***

Om vi fortsätter på framgångar för västlag så fick Surahammar ÄNTLIGEN vinna igen i vårettan norra. Efter sex raka förluster så var det Wings som fick på möten med 3-4 efter straffar, och det måste ha varit grymt skönt för laget att få sjunga segersång igen efter alla motgångar laget haft under säsongen. Men det behöver komma flera och det rätt snart om laget ska slippa kvala sig kvar.

Apropå vårettan norra så var det Strömsbro som avgick med segern i den viktiga matchen mot serieledande Enköping med hela 6-1. Därmed så är Strömsbro återigen med i racet om seriesegern.

***

Enda västlaget som förlorade igår (utöver Forshaga då som mötte ett annat västlag) var Lindlöven. I något som kan bli en viktig match i kampen om en slutspelsplats i den norra allettan så kunde Vallentuna vinna en tajt match med fotbollssiffrorna 1-0.

I den andra matchen i allettan norra så kunde Tyresö/Hanviken ta fjärde raka segern mot storfavoriterna i hamburgerlaget Väsby. En magiskt spelande Carl Lidö höll nollan när hemmalaget vann med 2-0 och därmed tar ett rejält kliv uppåt i tabellen till en sjätteplats. Något får mig att tro att Väsby inte lär välja Tyresö/Hanviken om de får välja i slutspelet.

***

Troja är nya serieledare i den södra vårettan sedan de vunnit mot Linden med 6-3 samtidigt som Alvesta lite överraskande slog Borås med 4-1 (sista två i tom kasse). Därmed tajtar det ihop sig rejält om slutspelsplatserna, där det bara skiljer tre poäng mellan ettan och fyran.

Lämna ett svar