Vad händer i Troja?

Troja var den stora negativa överraskningen under grundserien. Hade någon sagt till mig innan grundserien att Troja skulle missa allettan så hade jag antagligen bara skrattat åt hen. Men laget var otroligt ineffektivt och fick inte ut något alls av sitt spel, trots att man ofta hade ett klart spelövertag. Nu skar man visserligen ner spelarbudgeten inför säsongen, men backsidan var i stort sett intakt och på forwardssidan så fanns det fortfarande en del spets kvar som borde räckt. Två av de som skulle leverera när spelare som Joakim Hillding, Anton Johansson och Henrik Rommel lämnade var påläggskalvarna Kevin Engvall och Jesper Emanuelsson, två spelare som hade riktigt bra säsonger den som gick. Nu efter drygt halva säsongen har båda lämnat. Den stora frågan måste vara: Vad händer i Troja?

Man kan inte påstå att det beror på brist på speltid, båda har varit ordinarie och framför allt Jesper Emanuelsson fick mycket speltid fram till han valde att lämna klubben på eget initiativ. Varför fick man aldrig veta. Även Kevin Engvall spelade som ordinarie, så när man skriver att han lämnade på grund av bristande speltid lämnar det också frågetecken efter sig. Nej här ligger det nog någon hund begraven!

Man kan inte låta bli att dra paralleller mellan de båda spelarna. De är båda skridskostarka spelare, som lever mer på sin fart än sitt spelsinne. Ibland kan kanske skygglapparna bli lite väl stora, och det ryktas också om att båda har haft svårt för att underkasta sig sina roller de tilldelats. Det är ju lätt att dra slutsatsen att de fått höra både en och två gånger att de måste spela för laget och inte spela för sig själva. Samtidigt som de säkert känner att de måste spela efter sina styrkor för att kunna leverera. Nu är det inget jag vet, men nog luktar det som att det blivit en krock mellan viljor här, och att tränaren, tillika sportchefen, Jens Gustavsson ställt lite ultimatum, underordna er eller så kommer ni inte få istid. Och då har båda spelarna alltså valt att lämna. Det är i alla fall en teori som jag inte tror är alltför långt från sanningen.

Jesper Emanuelsson hittade ny klubb direkt när han gick till Karlskrona, där han fått lite mer fria tyglar i ett lag som desperat behövde lite fart och irrationalitet för att inte bli för lättförsvarade emot. Jag skulle tro att även Kevin Engvall kommer göra klart med ny klubb riktigt snabbt. Kanske det blir KHK för honom med, annars så kan jag mycket väl tänka mig att ny klubbadress blir Kristianstad. En klubb han skulle passa mycket väl in i med tanke på deras spelfilosofi med massor med fart.

***

Det har också lämnat en del andra spelare i hockeyettanklubbarna. Karl Markström lämnade krisklubben Surahammar för norska Ringerike, vad det berodde på är svårt att svara på, men kanske det var ett sätt att dra åt svångremmen i ett ekonomiskt krisande lag. En annan var Filip Stenlund som valde att lämna Mariestad för att varva ner i trean på grund av bristande motivation. Filip har knappt fått speltid alls efter jul, sedan Mariestad värvade Oliver Lexenberg har han varit åttondeback och då kanske det inte är så lätt att hålla uppe motivationen. Men det är synd, för det var en riktigt lovande egenproducerad back, de ska man vara mer rädd om!

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar