Så står sig serierna mot varandra!

Med snart en tredjedel spelad av allettor/vårettor så kan man börja dra lite slutsatser kring olika saker. En fråga som länge diskuteras (och lär fortsätta diskuteras) är klassen på grundserierna. Vilken serie är egentligen bäst? Är det den södra ettan som är starkast? Jag satte mig och räknade ut poängsnittet så här långt, och kan nu ge er ett svar.

Så här ser sammanställningen ut när jag räknat poäng per match lagen från respektive serie plockat så här långt.

Snittpoäng för lag från respektive grundserie. Ex: I den norra allettan så har norrlagen plockat 1,58 poäng i snitt.

Som ni kan se så skiljer det inte mycket i allettorna. Den norra och västra ettan är kanske lite starkare än lagen från den östra om man tittar på enbart den norra allettan. I den södra allettan är det dock otroligt jämnt, det är bara hundradels poäng i snitt som skiljer mellan södra, östra och västra.

Men om det är jämnt i allettorna så skiljer det desto mer i vårettorna. I den södra vårettan så plockar söderlagen mer poäng än vad den östra och västra gör sammanlagt! I den norra vårettan så hävdar sig östlagen bäst, medan västlagen sladdar.

Vad kan vi då dra för slutsats av detta? Jo att det verkar skilja väldigt lite mellan topplagen från de fyra grundserierna, men att det skiljer rätt mycket mellan lagen från den nedre halvan. Här framstår söderlagen som klart starkast, medan västlagen lyckas sämst.

Lämna ett svar