Inte ”bara” tre

Ikväll spelas det bara tre matcher i hockeyettan, men det är inte vilka matcher som helst, utan tre rätt intressanta matcher ur sina olika aspekter. Det är tre allettanmatcher där det faktiskt står en del på spel, inte bara för de inblandade lagens supportrar.

Vi börjar med allettan norra där Sundsvall äntligen ska få spela hemmamatch för första gången denna alletta. Laget har ju fått inleda med fem raka bortamatcher, och hade fram till senaste matchen haft väldigt svårt att få med sig poäng från matcherna. Men så i onsdags fick man till slut sjunga segersång igen sedan man knäppt topplaget Boden på näsan efter sudden. Det gav säkert fin energi till laget, och det kan man behöva ikväll då det är serieledande Hudiksvall som står på andra sidan. Om Sundsvall startade serien lite svagt så har Hudiksvall gjort precis tvärtom och vunnit alla sina fyra matcher och är kanske det lag tillsammans med Kristianstad som sett allra vassast så här ut under inledningen av allettanspelet. Så pass bra att vinner man denna match så har man faktiskt kopplat ett litet segergrepp om den norra allettan, samtidigt som Sundsvall nog kan räknas bort från topp 3-diskussionerna i alla fall. Men vinner Sundsvall så känns det helt öppet kring tätpositionerna. Jag tror dock på Hudiksvallsseger med tanke på deras imponerande framfart och att man har ett poängövertag lagen emellan från tidigare möten under säsongen med 7-2. 2-4 låter som ett rimligt resultat.

***

Då tar vi klivet till allettan södra där Mariestad efter två raka segrar nu har två raka förluster. Senast gjorde man ingen bra insats mot Dalen, visserligen saknade man fem riktigt tunga forwards och fick kasta in två egna juniorer och en back i fjärdekedjan, men nog kunde man ändå kräva lite mer av de som ändå kom till spel. Utöver av Anton Blomberg då, som stod för en av de bättre backinsatserna jag sett på nivån. Två mål och ett assist gjorde han och låg bakom det mesta offensivt för Bois del. Men trots hans insats så blev det alltså förlust, och nu börjar marginalerna för Mariestad att krympa om man vill vara med och slåss om de finare platserna i serien. En seger ikväll mot Halmstad känns mer eller mindre som ett måste. Det som talar för Mariestad är att man återigen får spela på hemmaplan, det är där man vunnit, medan förlusterna kommit på bortaplan. Men det lär inte bli någon enkel match, för Halmstad har fortsatt leverera även i allettan. Laget har tre vinster och två förluster och ligger på en finfin fjärdeplats. Detta är med andra ord en viktig match för vilket av de båda lagen som ska blanda sig i toppstriden, och en match som känns helt öppen. Jag tror på 2-2 efter 60 minuters spel och en Halmstadsseger efter sudden eller straffar.

***

Den tredje och sista sammandrabbningen för aftonen står mellan Visby och Kristianstad. Visby har varit tämligen blekt under inledningen av allettan, men senast vann man faktiskt lite överraskande mot Tranås med 4-3. Innebär det att Visby vaknat till nu? För vakna lär man verkligen behöva vara för det är en pigg serieledare i form av Kristianstad som kommer på besök. Kristianstad har imponerat med fyra raka segrar, och har gjort mest mål av alla allettanlag så här långt. Nu måste Visby, som läckt en del bakåt, hitta rätt i sitt försvarsspel annars så kan detta vara en match som snabbt är över. Framför allt handlar det om att få stopp på kedjan med Filip Lennström, Georg Weigelt och Wiggo Weinö, som startat allettanspelet på ett grymt sätt. Jag tror att de blir lite för svårstoppade och att Kristianstad vinner med 4-2. Då kommer Visby nog få inrikta sig mot att slåss med näbbar och klor för att sno en slutspelsplats, medan Kristianstad nog kan räkna in en topplats även när det summers.

Lämna ett svar