Var detta vändningen?

Inför gårdagens matcher så skrev jag rubriken ”Viktig onsdag” och listade fem lag som alla hade en viktig match framför sig, fem lag som inte alls gått som förväntat och nu behövde islossning för att det fortsatta seriespelet inte skulle riskera att bli ett fiasko på riktigt. Och det visade att tre lyckades ta ett steg i rätt riktning, ett fick väl ett nja medan ett fortsätter kräftgången.

Vi tar väl njaet först. Det var den stora seriefavoriten Karlskrona som inlett allettanspelet svagt med tre raka förluster och som nu mötte ett lag man alltid haft lätt för tidigare, Skövde. Och visst lyckades man vinna matchen, men det var först efter sudden, och först efter att Skövde haft bud att vinna matchen i den tredje perioden och sudden. Det var med andra ord inget riktigt statement som man kunnat hoppats på som Karlskronasupporter.

Karlskrona inledde annars matchen piggt och vann skotten klart i de första två perioderna, men som vanligt under inledningen av allettanspelet så är man otroligt ineffektiva. Så långt hade man 25-9 i skott, men 1-1 i mål. Ju längre matchen led, desto stelare höll Karlskronaspelarna i klubborna, och desto mer Skövde blev det. Därför var det säkert skönt att man ändå kunde få in ett segermål till slut genom Johan Henrion. Men det var inte riktigt den där toppinsatsen man säkert önskat ändå, och känslan är att det fortfarande står och väger, ska man få till en vändning eller fortsätter kräftgången?

***

Men om Karlskrona lyckades halvt om halvt, så var det ett lag som inte lyckades alls. Det var en annan av de allra största favoriterna som inte klarade av att leverera trots att man hade massor att spela för, nämligen Väsby. De mötte ett Tyresö/Hanviken som kom före dem i östra ettan, men nu skulle de minsann leverera när det stod viktiga poäng på spel istället för grundserielunk. Men tji fick dem för det! Trots att Väsby var det spelförande laget så låg man under med 2-0 efter en period, och 3-0 efter två. Då spelade det ingen roll om man jagade ifatt två mål i den tredje perioden, Tyresö/Hanviken ståtade ännu en gång överst på tronen i slaget om öst. Det känns som att Väsby inte alls fått det att klicka trots alla starka namn i truppbygget. Visst finns det tid ännu att få det att lossna, men det finns en hel del att jobba med fortfarande i Väsbys spel.

***

Det var också tre lag som alla levererade på sitt sätt:

* Krif fick ÄNTLIGEN göra mål igen. I drygt 184 minuter var man mållösa, men så klev den gamle trotjänaren Andreas ”Notan” Nordfeldt fram och kvitterade Kristianstads ledning till 1-1 med drygt tre minuter spelade av matchen. Visst förlorade man till slut ändå, men det blev ytterligare ett mål och det var det som kanske var det viktigaste för Krif denna match, att få göra lite mål igen. Att slå serieledarna var kanske att hoppats på lite väl mycket.

* Sundsvall verkar trivas mot Boden. För sågverksstadens hjältar har inte vunnit en gång under de första fyra omgångarna och det fanns all anledning att börja tvivla på deras förmåga. Men igår så fick de ta sin första seger, då man slog Boden med 2-1 efter sudden. Laget vann också lagens senaste möte i vårettan, och det verkar som att Sundsvall passar norra ettans topplag Boden riktigt illa. Samtidigt är det ett styrkebesked av Sundsvall, detta kanske var vändningen för deras del.  

* Till sist så lyckades också Troja och vända och vinna toppmötet i den södra vårettan mot Borås. Det var annars en riktigt jämn och tät tillställning där lagen turades om att leda, men oavgjort efter 60 minuter gav sudden där Dennis Fröland klev fram och avgjorde matchen till Trojas fördel. Det var en väldigt viktig seger för Troja, vid förlust hade man nog haft det svårt att vinna vårettan, nu är man bara två poäng bakom Borås och har slagläge.

***

Själv var jag nere i Norrahammar för att se Dalens möte med Mariestad, ett möte som Mariestad inledde klart bäst, men allt eftersom orken tröt för ett sjukdomsdrabbat Mariestad (som för övrigt mönstrade två juniorer och en back som fjärdekedja då man saknade fem riktigt tunga forwardsnamn) så kunde Dalen ta över och vinna tämligen rättvis med 5-3. Därmed så börjar Mariestad få en bit upp efter två raka förluster, medan Dalen överraskande fortsätter hänga på i toppen.

Lämna ett svar