Rekordnollan och oväntat starka västserien!

Krif har verkligen inte gått som tåget i inledningen av den södra allettan. Igår så nollades man åter en gång när Tranås vann med 4-0 efter att George Diaco gjort två mål i den första perioden. Därmed så har Krif blivit nollade hela sex matcher i rad, är det månne rekord för hela hockeyettan? Jag kommer i alla fall inte ihåg något lag som gått mållösa från en match fler gånger. Krif har inte gjort mål sedan den 3/12 mot Alvesta och som det ser ut nu är sistaplatsen vikt åt Krif. Man släpper ju inte in så farligt många mål, men vad hjälper det när man inte gör något? Det verkar som att den defensiva hockeyn inte har så stora framgångar i den södra allettan, för inte heller Karlskrona, ett annat lag med defensiven i första rummet, har lyckats ta någon poäng.

Det bjöds också på ett förväntat toppmöte i den södra allettan när Vimmerby lyckades besegra Mariestad i en väldigt jämn och bra match. Det var en väldigt tempostark match där båda lagen hade sina stunder, men Mariestads val av startmålvakt, Isac Ohlsson, kanske inte blev det mest lyckade. Han hann släppa in två billiga puckar innan han byttes ut. Den stora snackisen efter matchen var dock spearingen av Vimmerbys stjärnback Oskar Lindgren på Boisforwarden Oscar Tellström med knappa fem minuter kvar av matchen. Domaren hade dock blicken på annat håll och missade det hela, men nog lär det både bli anmälan och avstängning när det granskas i efterhand? Med de tre poängen så cementerar sig Vimmerby i toppen av södra allettan, medan Mariestad inhöstade sin första förlust. Mitt 3-2-tips var rätt nära de 4-3 det blev.  

Dalen har överraskat stort under inledningen av allettan med tre raka segrar, bland annat mot Karlskrona. Men igår så fick man se sig besegrade med hela 5-0 mot Skövde som därmed tog en skön seger efter två raka förluster.

När vi ändå skrivit om västlag som överraskat: Västlagen har generellt klarat sig riktigt bra så här långt i den tuffare allettan södra. Många hade nog tippat västlagen rätt långt ner, men så här långt så ligger sista västlag sjua, och västlagen har faktiskt ett högre poängsnitt (1,68 poäng per match) än söderlagen (1,5p/match) så här långt. Nu lär det hinna ändra sig innan serien är färdigspelad, men nog har västlagen varit en positiv överraskning så här långt!

***

I den norra allettan så spelades en riktig toppmatch mellan Hudiksvall och Piteå. I en och en halv period lyckades Piteå stå emot Hudiksvalls offensiv, men sedan föll 1-0 och den skottsnåla matchen (21-17 i skott bara!) vanns till slut av Hudiksvall med 3-0. Därmed så rykte Hudiksvall åt sig en trepoängsledning i toppen av den norra allettan, men då har både Boden och Väsby bara spelat två matcher medan Hudiksvall spelat fyra.

Sundsvall hölls högt av många, särskilt de egna fansen, inför seriestarten. Men så här långt så har det gått oväntat trögt för dem. Igår inkasserades fjärde raka förlusten då Lindlöven lite överraskande kunde vinna med 3-1. Det var länge en jämn tillställning, men där Tobias Sjökvist kunde sätta otroligt viktiga 2-1 med drygt tre minuter kvar, och sedan spikades slutresultatet i tom kasse. Lindlöven har därmed tagit två rätt bra skalper i Sundsvall och Nyköping under sin inledning av allettan, och kanske blir att räkna med som en slutspelsaspirant trots allt. Med andra ord även i den norra allettan så överraskar ett västlag.

***

I den södra vårettan så har västlaget Forshaga inlett vårettan starkt, men igår fick man ändå se sig besegrade för första gången sedan Tyringe verkar ha fått ordning på spelet lagom till vårettan (som vanligt höll jag på att skriva). Tyringe låg under fem minuter in i den tredje perioden, men två snabba mål vände på tillställningen och Tyringe kunde sedan hålla undan. Sur förlust för Forshaga givetvis i sina slutspelsaspirationer, men ännu tyngre är givetvis tappet av Linus Skager till Kalmar som blev officiellt idag. För Linus är det givetvis härliga besked, han har hela tiden varit klar över att det är Kalmar han vill spela för, men för Forshaga så kan det innebära skillnaden mellan kvalspel och en mittenplacering.

Troja åkte i samma serie på sin första förlust. Det var Mörrum som alltså tog en riktig skalp när man vann med 4-2. Lite oväntad matchhjälte var Hugor Frylén som gjorde två mål i matchen och därmed så klättrar Mörrum upp på en oväntat stark tredjeplats i tabellen.

***

I den norra vårettan slutligen så var det Clemensnäs som vann den tidiga seriefinalen med 4-3 mot Enköping. Jag såg stora delar av de första två perioderna, och så långt var det en jämn tillställning där inget lag riktigt fick grepp om det andra. Dock såg ingen av målvakterna ut att ha sin bästa dag…

Vi kan också konstatera att Wings fortsätter ha djupa dalar. Igår så var det just ett dalalag som vann när Falun mosade flygplatslaget med hela 5-0! Hunter Godmere stod för dubbla mål och nu har faktiskt Falun två segrar på sina tre första matcher, och har tagit ett första steg mot att slippa kvala sig kvar. Men det är femton långa matcher kvar och det är för tidigt att ropa hej. Det ser dock bättre ut för Falun än för Wings. Det tippade topplaget har tre förluster på sina fyra första matcher och har bara Vännäs och Surahammar efter sig i tabellen.

Omslagsfoto: Halland i fokus

Lämna ett svar