Hur tacklar de pressen?

Jag var upptagen stora delar av gårdagen vilket gjorde att jag varken fick så mycket skrivet eller så mycket hockeybevakning som vanligt. Men jag hann se i alla fall lite av matcherna mellan Kalix och Enköping samt Tyresö/Hanviken-Nyköping. Och det var två matcher som bjöd på lite överraskande resultat.

Den mest intressanta matchen igår var mellan de två topplagen under östserien, nämligen Tyresö/Hanviken och Nyköping. Tyresö/Hanviken vann ju lite överraskande den östra grundserien före Väsby och med Nyköping på en tredjeplats. Men i gårdagens match så var det Nyköping som vann med 4-1, delvis kanske förklarat av att hemmalaget saknade sin givne förstamålvakt Carl Lidö som är utlånad till Djurgården. Ett märkligt val att låna ut sitt enskilt starkaste kort när man har viktiga matcher själva, men det är ett val man gjort att samarbeta med Djurgården och då får man väl finna sig i att man förlorar på gungorna ibland och hoppas man får igen det på karusellen. Samtidigt så tycker jag att Nyköping var det bättre laget på så vis att man försvarade sig starkt. Tyresö/Hanviken försökte och försökte, men kom aldrig innanför den starka Nyköpingsboxen som faktiskt klarade anstormningen bättre än Hudiksvall gjorde när de mötte Tyresö/Hanviken i omgång ett. Frågan man kan ställa sig är hur Tyresö/Hanviken tacklar den press som favoritskapet de skaffat sig efter den fina säsongen medfört? Igår såg det i alla fall ut som anfallsspelet låste sig.

***

Kalix har haft en rätt svag säsong, men på hemmaplan har man i alla fall levererat bra. Men när Eett av mig tippat mittenlag i form av Enköping kom på besök så var det lite överraskande Enköping smom stod som segrare. Kalix inledde piggast men när första 10 spelats så var det Enköping som tog över, och när Kalix började dra på sig den ena utvisningen efter den andra så kunde Enköping segla ifrån och vinna med hela 6-3 till slut. Enköping har verkligen fått det att lossna offensivt i allettan, 18 mål på tre matcher ger ett snitt på 6 mål per match, under grundserien mäktade man med 2.44 mål framåt per match, så det är långt mer än en fördubbling! Enköping kan mycket väl bli att räkna med hela vägen, därför är dagens match mot tabelltvåan Clemensnäs väldigt intressant.

***

Idag väntar tre riktigt toppmöten, utöver det jag nämnde i vårettan norra så spelas Hudiksvall-Piteå i den norra allettan, och Vimmerby-Mariestad i den södra allettan. Hudiksvall har startat allettan starkt, men det har även Piteå, så det är ettan mot tvåan som möts (då har Väsby en match färre spelad dock). Hudiksvall får ses som favoriter, de har mött två starka lag på slutet i form av Tyresö/Hanviken och Sundsvall och vunnit båda även om det suttit hårt åt. Piteå vann igår mot Lindlöven sedan m an tagit en tidig 3-0-ledning men sedan tappat till 3-2. Man lyckades dock hålla undan trots en stor Lindlövenjakt, och kommer säker till match med bra självförtroende. Jag tror dock att Hudiksvall blir för starka, 4-2.

***

Det sista toppmötet står mellan Vimmerby och Mariestad. Vimmerby inledde allettanspelet med två starka segrar mot Skövde och Tranås, men blev ordentligt straffade mot Kristianstad senast och förlorade med hela 6-0. Mariestad å sin sida har bara spelat två matcher, man inledde med en riktigt stabil 3-0-seger mot Krif för att i fredags vinna över derbyrivalen Skövde med 3-2. Det är två lag sopm spelar rätt lika varandra. Båda lagen vill sätta hög press och få snurr i anfallszonen där även backarna deltar i offensiven. Mariestad kanske dock är lite mer fysiska i sitt spel. Jag tror på en match i riktigt högt tempo där laget som får bäst träff i sitt checkingspel kommer vinna. Vimmerby får dock mitt tips i kraft av hemmaplan, 3-2.  En sak är dock säker: Vinnaren i dagens match har skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge i inledningen av allettan.

Lämna ett svar