Bara två, men ovissa och viktiga!

Visserligen spelas det bara två matcher idag, men det är å andra sidan två både ovissa och viktiga matcher på olika vis. Det ena är nämligen en match kring en oviss toppstrid, medan den andra kan vara en viktig match för streckstriden. Häng på!

Om vi börjar med allettan norr och mötet mellan Hudiksvall och Sundsvall. Att Hudiksvall kommer vara ett topplag råder det väl inga tvivel om, jag tippade dem som etta i allettan norra och de har inlett allettanspelet helt ok med fem poäng efter två matcher och ligger just nu tvåa bakom Väsby som inlett med två dubbelmöten med förväntade nedre strecklaget Vallentuna.

Sundsvall å sin sida nämns av respekt av många, att de är ett lag att räkna med på allvar. Men deras start är inte lika stark som Hudiksvall, med bara en inspelad poäng, i premiären mot Kiruna. Det är med andra ord dags för Sundsvall att ta revansch efter de två förlusterna, dessutom har man revansch att kräva sedan senast man begav sig till Hudiksvall då man blev fullständigt avklädda och förlorade med hela 8-0!

Det mesta talar med andra ord för Hudiksvall, men jag tror att det inte kommer bli någon promenadseger. Sundsvall kan i sina bästa stunder spela riktigt bra hockey, och jag tror att laget kommer vilja visa att man ÄR att räkna med. De kommer spela fysiskt, de kommer spela tajt, och de kommer krypa under skinnet på Hudiksvallsspelarna. Lyckas de med det kan detta mycket väl bli en öppen historia. Men nog bör Hudiksvall vinna ändå, 4-2.

***

Nu till dagens andra drabbning. och den kan bli viktig för streckstriden i södra allettan. Innan serien så hade jag Dalen som jumbo och Visby precis ovanför strecket, på en åttondeplats och slutspel. Men Visby inledde med en förlust mot Skövde, medan Dalen tagit två imponerande skalper mot förhandsfavoriterna Karlskrona och Krif. De har med andra ord fått en smakstart, och kan de även vinna idag så kan det mycket väl ha gett dem momentum nog för att kunna få spela slutspel. Och då kan det mycket väl ske på Visbys bekostnad. Därför är dagens match väldigt viktig, och jag tror också att de kommer bli knallhård. Det är två lag som gillar att spela fysiskt, så det kommer säkert bjudas på en hel del tuffa tag dessutom. Denna match känns öppen, jag säger Visbyseger efter sudden med 3-2.

Lämna ett svar