Utropstecken och frågetecken i allettan norra!

Det finns alltid spelare i alla lag som överraskar positivt och negativt i ett lag. Men vilka är det som gjort det under årets säsong? Här är denna säsongens största utropstecken och frågetecken i allettan norra-lagen!

Boden

! Isak Pantzare, b

Det var rätt höga förväntningar ställda på Isak Pantzare med tanke på meriterna, men när han spelat så har han infriat dem med råge. Gör inte bara en massa poäng (14 stycken på 12 matcher) utan bidrar också med attityd, fart och en härlig frenesi.  

Emil Lindblom i Kalixtröjan. Foto: Oliver Åström, Kalix

? Emil Lindblom, f

Förra säsongen spelade Emil Lindblom i Kalix och vann ettans poängliga med marginal. Denna säsong så tog han klivet till Boden, ett lag där han skulle få betydligt bättre omgivning och därmed borde produktionen ha hållit i sig eller kanske till och med ökat kan man tycka. Men nu ligger han bara fyra i interna poängligan och är därmed inte den där spetsen jag tror att alla Bodensare hoppats att han skulle vara. Sedan är han inte bara en poänggörare, han bidrar även med hårt jobb, men det finns det andra i laget som kan göra, med värvningen av Emil ville man ha poäng,

Hudiksvall

! Marcus Linderborg, b

Skolades inför säsongen om till back och har skött det med den äran. Faktum är att han ännu så länge inte varit inne på ett enda mål i spel 5 mot 5! Sedan har det kanske inte blivit så många poäng framåt, men stabiliteten bakåt är sannerligen ett utropstecken.

? Lucas Feuk, f

Jag trodde att stortalangen Lucas Feuk skulle spruta in poäng framåt, men så har det inte blivit. Fem poäng är det han mäktat med så här långt, och det tror jag inte han är nöjd med. Sedan bidrar han med speed och hårt jobb, men det är i grunden en offensiv spelare som gärna ska göra lite poäng för att behålla självförtroendet.

Kiruna

! Teemu Siironen, c

Teemu Siironen värvades in till Kiruna för att tillföra offensiv spets, och det är precis det man fått. Har gjort flest mål av alla i laget (10 stycken) och är tvåa i interna poäng- och plus/minus-ligan, det är över förväntan till och med.  

? Daniel Bäckström, f/c

När Kiruna AIF hoppade av så fick IF ett fint nytillskott mitt under föregående säsong. Men denna säsong har han sämst plus/minus i laget, det ska inte en importspelare ha, de ska leda laget, och det har han inte gjort.

Lindlöven

! Olle Hilmersson, c

Lindlöven värvade in en handfull unga talanger från allsvenskan, och den som gjort allra mest avtryck är 20-årige Olle Hilmersson som plockades in från Södertälje. Där hann han göra 14 allsvenska matcher, men med klent facit framåt. Förväntningarna kanske därmed inte var så höga på Olle, men med nästan en poäng per match i snitt och topp 3 i plus/minus i laget så har den spelskicklige centern haft stor del i Lindlövens framgångar.

? Simon Brännvall, f

Simon Brännvall lämnade Lindlöven inför förra säsongen för spel i Kumla, men återkom bättre tränad och mer motiverad än någonsin inför denna. Eller så sas det i alla fall. Men efter bara 13 matcher och ynka två poäng från den normalt så stabile poängleverantören så gick inte livspusslet ihop som det hette, och Simon la skridskorna på hyllan (tillfälligt?).

Nyköping

! Christian Axelsson, c/f

31-årige Christian Axelsson har varit en framstående poänggörare under flera säsonger, men har de senaste åren sett rätt trött ut och poängskörden har dalat rejält, precis som spelet. Men till denna säsong så är det en till synes pånyttfödd lagkapten i Nyköping på isen. 25 poäng på 19 matcher är bara ett tecken, man kan se på hela hans uppträdande på isen att han verkligen har roligt där ute.

? Hampus Engman, f

Jag hade hört mycket gott om tvåanvärvningen Hampus Engman. En stor och stark powerforward som både kan spela fysiskt och göra poäng. Men av det jag sett så hade jag både velat se mer fysik och mer av hunger framför mål, 8 poäng är inte dåligt, men visst hade jag trott lite mer om honom.

Piteå

Tvåan i poängligan i den norra grundserien, Linus Hedman. (Här i Bodentröjan). Foto: Oliver Åström, Kalix

! Linus Hedman, f

Från en brunkare i Boden till en spelare i Piteå som sprutar in poäng i parti och minut. Ja Linus Hedmans förvandling är både remarkabel och överraskande. Han har redan gjort lika många poäng som på hela förra säsongen, och det formligen strålar av självförtroende om den speedige yttern.

? Tommi Niskanen, f

Jag kanske är tuff här, men jag hade högre förväntningar på Tommi Niskanen. Han kommer ändå med fina meriter från den finska andraligan, Mestis, och då brukar man leverera på en än högre och bättre nivå än vad Niskanen gjort så här långt (12 poäng).

Sundsvall

Från en dussinmålvakt till en av ettans hetaste på en säsong, vilken kanonsäsong av Christof von Burg! Foto: Oliver Åström, Kalix

! Christof von Burg, mv

Christof von Burg har under flera år varit en ok ettanmålvakt men inte mer. Men till denna säsong verkar något ha hänt, för helt plötsligt så har han fått rejält självförtroende och agerar med ett pondus och lugn som smittar av sig på laget. Hans räddningsprocent har ökat med över 6 procentenheter! Han har verkligen gett laget möjlighet att vinna varje match, snacka om genombrott.

? Viktor Rönnqvist, mv

Om von Burg varit en enorm positiv överraskning så har hans kollega Viktor Rönnkvist varit en negativ så här långt. När von Burg var skadad så fick Viktor chansen, och trots att han hade samma lag framför sig så kunde han inte leverera. En räddningsprocent på låga 85,3 och under hans tid som sista utpost förlorade laget lika mycket som de vann.  

Tyresö/Hanviken

! Hampus Larsson, f

Hampus vem? Ja den frågan ställer sig nog många när Hampus Larsson nämns. Men som vanligt i Tyresö/Hanviken så tar spelare stora kliv och detta gäller verkligen Hampus. Från en liten roll förra säsongen så har han nu steppat upp ordentligt och snittat över en poäng per match och dessutom gjort hela 13 mål, med det är han bäst i succélaget. Vem hade sett det komma? Inte jag och antagligen inte han själv heller!

? Erik Palm, b

Erik Palm var en riktig prestigevärvning från Visby där han varit kapten och ledande back under flera år. Och han har inte varit dålig i Tyresö/Hanviken heller, men jag hade förväntat mig än mer av Palm i den nya tröjan. Tyresö/Hanviken är en klubb där backar brukar ta steg, men av det jag sett av Palm så här långt så är det ett litet steg tillbaka som gällt. Något som också den minskade poängskörden kan vara ett tecken på.  

Vallentuna

I Karlskrona var han rätt blek, men han har verkligen gjort skillnad i Vallentuna, August Hedlund.

! August Hedlund, mv

När August Hedlund vände hem till Stockholmstrakten igen så blev Vallentuna klubbvalet. Det är Vallentuna tacksamma för, för under säsongen så har han visat varför han spelade i allsvenskan för några år sedan. Det är en klart stabilare och därmed också viktigare sista utpost än vad han visade upp under förra säsongen i Karlskrona.

? Mattias Valta, f

Mattias Valta värvades in från finska Mestis inför säsongen och skulle vara en spelare som gjorde skillnad. Och han har inte varit dålig, men han har inte gått i bräschen på samma vis som man borde kunna förvänta sig. Bara tia i interna poängligan och svaga -4 i plusminus.

Väsby

! Carl Åsell, f

Calle Åsell var en viktig pjäs redan förra säsongen i Väsby, men absolut inte den ledande pjäs han varit denna säsong. Han snittar en bra bit över en poäng per match och leder med det den interna poängligan. Men leder även laget med sin attityd, en riktigt jobbig spelare för alla motståndare.

? Henrik Rommel,c/f

Henrik Rommel är en målskytt och poänggörare av rang, han har till och med gjort flest poäng av alla i allettan södra för ett par säsonger sedan. Men denna säsong har han inte alls kommit upp i kapcitet, vare sig spelmässigt eller poängmässigt. 10 ynka poäng och inte alls den dominanta kraft på isen man är van att se.

Lämna ett svar