Noteringar från omgång två!

Fyra av sex rätt tecken är väl godkänt men inte mer, ja det blev facit på mina profetior av dagens allra mest intressanta matcher. Här är lite korta kommentarer om dem!

Piteå-Sundsvall 4-3

Som jag skrev inför så var valet mellan vilka som skulle lyckas bäst av Sundsvall och Piteå ett svårt val, men till slut så föll valet ändå på Piteå. Efter dagens match så fick jag en liten bekräftelse på att jag hade rätt. För Piteå tog en 3-0-ledning redan efter den första perioden och även om Sundsvall kom närmare så kom man aldrig ifatt. I vad som beskrivs som en tillknäppt historia så blev det alltså en Piteåseger och därmed har Piteå fått en fin start på allettan med fem poäng efter två riktigt tuffa matcher. För Sundsvalls del så får man ta med sig avslutningen. Mitt tips, 3-2, var iaf nära.

Boden-Kiruna 6-0

I en period så orkade Kiruna hålla Boden stångna, men sedan rasade allt. Hemska 5-0 till Boden i period två och det blev ingen drömöppning för Kiruna av allettan. Men två poäng efter två matcher är ändå ok. För Bodens del så var det skön islossning efter första matchen där man var väldigt tandlösa i målväg. Nu är man med i racet på allvar ändå. Här hade jag rätt tecken, men segermarginalen var betydligt större, då jag tippade 4-2.

Hudiksvall-Tyresö/Hanviken 2-1 e sd

Det kommer en längre analys av denna match senare, men vi kan konstatera att Hudiksvall vinner rättvist sett till spelet, men en storspelande Carl Lidö var magiskt bra och räddade sånär segern till Tyresö/Hanviken. Mitt tips: 3-2

Kristianstad-Tranås 5-4

I en oväntat målrik match så kämpade sig Tranås tillbaka från ett 4-1-underläge till 4-4, men en utvisning i slutminuterna gav 5-4 och en Kristianstadsseger. Heder till Tranås som kämpade väl och aldrig gav upp. Men de behöver nog slipa på sitt boxplayspel, KIK gjorde tre av sina mål i numerärt överläge. Kristianstad har därmed tagit två raka uddamålssegrar i inledningen och är med i toppen från start. Jag ser det som högst sannolikt att man ligger kvar där hela vägen! Mitt tips: 3-1

Kristianstad-Tranås bjöd upp till en härlig kamp! Foto: Lars Svensson, Kristianstad

Karlskrona-Halmstad 2-3

Karlskrona ådrog sig överraskande sin andra raka förlust i inledningen av allettanspelet. Förra gången förlorade de mot ett försvarsinriktat Dalen, denna gång mot ett lika försvarsinriktat Halmstad. Är det kanske Karlskronas akilleshäl? Jag trodde de skulle komma in tokladdade och verkligen markera revir, men inte… Samtidigt så ska man ha varit det spelförande laget, men man fick inte in pucken, samtidigt som Viktor Kokman åter en gång bjöd på ett mål. Det är två bortbjudna mål som kommit att bli matchavgörande, är det dags för Carl Malmkvist att ta över spaden? Samtidigt så ska Halmstad ha cred som reser sig efter förlusten i premiären mot Kristianstad. Man visar att man kommer vilja vara med i leken även i en alletta. Mitt tips: 2-1

Enköping-Wings 5-0

Om Wings är dåliga eller om Enköping är bra är svårt att veta, men antagligen är det en kombination. För idag åkte man på andra raka storförlusten mot Enköping (senast 7-4) och det förväntade topplaget ser verkligen inte ut som ett topplag i inledningen av vårettan norra. Eller kanske det är Enköping som gör dem dåliga?! Mitt tips: 5-2

Forshaga-Huddinge 6-1

Huddinge har verkligen inte fått den nystart som man hoppades att en våretta skulle innebära. I första omgången var man körda redan efter en period mot Troja, idag var man körda efter en period mot ett Forshaga utan stjärnan Linus Skager! 4-0 var det så lång och Huddinge får nog glömma alla toppaspirationer och rikta in sig på att hänga kvar, något som inte ser helt givet ut med tanke på facit så här långt under säsongen. För Forshagas del ser det givetvis bättre ut. Två starka segrar i inledningen nu och att laget levererar även utan sin storstjärna måste givetvis kännas skönt. Kanske det blir playin-spel för Forshaga till våren ändå? Mitt tips: 4-2

***

Övriga matcher då? Jo Lindlöven överraskar och vinner borta mot Nyköping med 4-1, det trodde jag inte innan. Men Lindlövens seger var inte orättvis av det jag såg av matchen, man stod upp bra fysiskt och skapade rätt bra lägen mot Daniel Fahlström samtidigt som man försvarade sig väl. Väsby dominerade kraftfullt mot Vallentuna men det dröjde en bra bit in i tredje innan man kunde sätta matchavgörande 2-1 som sedan blev 3-1 i tom kasse. Dalen fortsatte sin starka inledning när man slog Krif borta med 1-0, och har därmed två raka segrar och är med i toppen. Det hade inte jag trott innan! Vimmerby kunde avsluta med två starka perioder mot Skövde och vann till slut med klara 4-1 och toppar därmed den södra allettan.

Lämna ett svar