Dagens mest intressanta

Nästan full omgång i hockeyettorna idag då det spelas 18 matcher. Visby-Mariestad och Borlänge-Falun är de enda matcherna som skjutits på framtiden, varför vet jag inte. Men det blir i alla fall väldigt många spännande matcher, men vilka är de allra mest intressanta? Dessa är i alla fall de jag kommer hålla ett extra öga på:

Piteå-Sundsvall

När jag tippade den norra allettan var det den inbördes placeringen mellan Piteå och Sundsvall jag hade allra svårast för att pricka in. I mina ögon så är de lite bakom de tre stora (Hudiksvall, Väsby och Boden) i slagkraft men klart starkare än övriga lag, så att de skulle inta plats 4 och 5 kändes givet. Frågan var bara vilket lag som skulle vara överst av de båda? Mitt val föll till slut på Piteå då jag tycker de brukar höja sig när det väl gäller samt att de känns lite stabilare defensivt, men valet var ingalunda givet då Sundsvalls högstanivå är riktigt hög. Tittar man på den första omgången så kanske den gav en liten fingervisning att jag valde rätt, men idag kommer en större sådan när de båda lagen möts i omgång två. Piteå gjorde en försvarsstark insats mot Boden i premiären, medan Sundsvall inte gjorde en lika försvarsstark insats mot Kiruna. Jag tror detta kommer bli en riktigt underhållande match att titta på, men där Piteå stärkta av segern i premiären ändå drar det längsta strået till slut. 3-2.  

Boden-Kiruna

Hur bra är Kiruna? Det kan vi i alla fall få ett delsvar på idag när man möter ett revanschsuget Boden. Kiruna har ju av experterna tippats långt ner i tabellen, men man tog en imponerande seger i premiären mot Sundsvall och tycker själva att de har ett lag som ska kunna nå slutspel, ja kanske till och med ännu högre. Kan de då ta en andra raka seger kanske det ligger lite i deras ord, och det gör att denna match blir extra intressant. Jag tror dock Boden är lite för starka för att låta Kiruna göra det. 4-2.

Hudiksvall-Tyresö/Hanviken

Segraren i den norra ettan mot segraren i den östra! Med andra ord ett riktigt toppmöte där det ska bli ytterst spännande att se vad den överraskande seriesegraren i öst Tyresö/Hanviken går för egentligen. Kan man hävda sig även mot en av ettans allra största favoriter, Hudiksvall? Detta är Tyresö/Hanvikens första match, medan Hudiksvall tog en planenlig seger mot Lindlöven i sin premiär (5-2). Hudiksvall knappa favoriter i mina ögon, 3-2.

Kristianstad-Tranås

Kristianstad tog en stark seger i Halmstad (3-2), medan Tranås fick se sig besegrade av Vimmerby (1-3) så det är lag med lite olika förutsättningar som kommer till spel. Men Tranås tycker själva att de har ett lag för den övre halvan, och de kan under nya tränaren Phil Horsky spela riktigt bra hockey, det har de visat under grundseriespelet. Därför ska det nu bli intressant att se om de kan ta med sig det in i allettan också, och att de inte underpresterar där som de gjort lite de senaste säsongerna. Det skulle dessutom kunna bli jobbigt mentalt för dem att inleda med två raka torsk. För Kristianstads del så vill man vara med och slåss i toppen, och då är Tranås ett lag man ska slå. Jag tror man löser det, 3-1.

Karlskrona-Halmstad

Karlskrona gjorde en minst sagt blek insats i premiären mot Dalen (förlust 2-1), i en match där man syntes gå in med inställningen att ”detta ska gå enkelt”. Nu bör man ha fått sig en riktig reality check och därmed komma in med en helt annan ödmjukhet till dagens match mot svårspelade Halmstad. Ett lag som påminner mycket om Dalen spelmässigt, med ett solitt försvarsspel satt i första rummet, men där Halmstad är strået vassare ändå. Då vill det till att Karlskrona är betydligt mer på tå än senast, att man jobbar hårdare, att man är precisare i passningsspelet, att man är mer distinkta när lägena dyker upp. För Halmstads del så torskade man också i premiären (mot Kristianstad med 3-2) och därför vill man säkert snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret igen, så inte magin man har av att överprestera bryts. Jag tror dock att ett KHK på tå blir lite för starka. 2-1.

Enköping-Wings

Enköping var ruskigt svaga offensivt under grundseiren men hittade något under slutet av densamma. Därför höll jag dem kanske lite överraskande som ett lag för den övre halvan. Men att de skulle få alla dammar att släppa och vinna mot ett toppförväntat Wings med hela 7-4 i premiären på bortaplan såg jag inte komma. Nu möts de igen i en match som kan bli lite av en vattendelare för de båda lagen. Blir det Enköpingsseger så kanske de kan bli att räkna med hela vägen, medan det skulle innebära något av dödsstöten för Wings toppambitioner, men blir det Wingsseger så är förväntningarna på dem mer enligt plan så att säga. Jag tror Enköping kan spinna på vinsten i premiären och vinna med 5-2.

Forshaga-Huddinge

Fyran mot trean i mitt tips av vårettan södra, och därmed en match som kan ge en indikation på vilket av de båda gängen som ska nå en åtråvärd playin-plats. Forshaga tog en stark 3-0-seger mot Linden i premiären, medan Huddinge förlorade mot Troja med 5-1 sedan man tappat till 0-4 tidigt. Det gör att jag faktiskt håller Forshaga som knappa favoriter trots mitt tips, och vinner de idag kanske de kan vara med och slåss hela vägen. I alla fall om de får behålla Linus Skager, han lånades ju ut till Kalmar igår och risken finns väl att de kommer norpa honom. Mitt tips? 4-2!

Omslagsfoto: Lars Svensson, Kristianstad

Lämna ett svar