Så tippar fansen!

I facebookgruppen ”Hockeyettansupportrar” så diskuteras hockeyettan flitigt. Bland annat har det funnit trådar där de kunnat tippa hur de olika serierna efter jul kommer att sluta. Nu har jag sammanställt tipsen och i mina ögon så verkar det som att de har rätt bra koll på slagstyrkan i respektive serie.

Vi börjar med den södra allettan, där 18 stycken tippat hur den kommer sluta.

Så tror fansen att södra allettan slutar!

Som ni kan se så är det faktiskt rätt likt mitt tips. Karlskrona tronar allra överst med bland annat hela 13 förstaplaceringar medan Kristianstad har tre och Mariestad har två. En har dock petat ner favoriterna till en tiondeplats. Kristianstad rankas också som det näst bästa laget, där ingen tror att laget kommer längre ner än en femteplats. Efter de två så är det Vimmerby som kommer knipa tredjeplatsen om fansen får rätt, före Mariestad. Skövde tippas nå slutspel för första gången på många år. Missar slutspel gör Dalen och Krif.

***

Den norra allettan var klurig att tippa och det tyckte även fansen. Där är det nämligen knallhårt om positionerna.

Så tror fansen att norra allettan slutar!

Det var 12 stycken som vågade sig på den tuffa uppgiften. Över hälften, 7 stycken, tror att det blir Hudiksvall som kniper den översta platsen och de ses också som knappa favoriter. Som sämts tippas laget sjua. Tvåan Väsby har tre som tror att de tar hem serien, och de är bara knappt slagna av Hudiksvall i placeringspoängen, främst då de har idel höga placeringar. Boden blir trea om fansen får rätt, fast en tror att de vinner norra allettan. Tyresö/Hanviken har också en som tror att de ror hem det, men totalt sett rankas de fyra.

Efter dessa fyra så är det ett litet hopp ner till femman Piteå, sexan Sundsvall och sjuan Nyköping. De kommer hamna stabilt i mitten på serien. Sedan är det tre lag som kommer få göra upp om den sista slutspelsplatsen, nämligen Lindlöven. Vallentuna och Kiruna. Där är det Lindlöven som kniper den åtråvärda platsen om fansen får rätt.

***

Då kliver vi ner till vårettorna, och vi startar med den södra.

Så tror fansen att den södra vårettan slutar!

Där har 15 stycken haft modet att sticka ut hakorna. Där är Troja favoriter och hela 10 stycken håller de som slutsegrare när krutröken skimrats och sista omgången spelats. Två stycken tippar dem dock så långt ner som en åttondeplats. Tvåa blir Borås, även om tre faktiskt tippar dem som etta. Huddinge har också en som ser dem som favoriter, men totalt sett rankas de trea. Forshaga kommer ge Huddinge en hård kamp om den sista playin-platsen dock. Kvala sig kvar kommer Tyringe och Segeltorp få göra.

***

Sist ut den norra vårettan!

Så tror fansen att den norra vårettan slutar!

Den norra vårettan kommer ha en knallhård fajt mellan Strömsbro och Wings, det skiljer bara en placeringspoäng när de tio fansen tippat! Fem tror att Strömsbro tar hem serien, och lika många tror på Wings. Strömsbro kniper dock segern precis, detta då ingen tippar dem längre än trea, medan Wings har en fjärdeplacering. Den sista playinplatsen tar Kalix, medan Dalun och Borlänge ser ut att få kvala sig kvar.

Lämna ett svar