Lista: Premiäromgångens allra mest intressanta matcher!

Hela 19 matcher spelas i de efterlängtade premiärerna av all- och vårettorna ikväll. För alla fans är givetvis sitt eget lags match allra intressantast, men vilka är de mest spännande om man ser det ur ett allmänt perspektiv? Här är de jag tycker känns hetast av olika anledningar!

Piteå-Boden

Ett klassiskt derby inleder den norra allettan där två lag som, ja hatar är nog inte överord, varandra ställs öga mot öga. Det är dock inte bara ett derby med allt vad det innebär, det är också ett förväntat toppmöte i den norra alletta, med två lag som väldigt gärna vill ha en bra start på allettan. Piteå vann båda mötena i grundserien och har dessutom hemmaplan, så på det viset är de favoriter. Men Boden placerade sig högre i tabellen och har det på papperet vassaste manskapet, så detta känns helt öppet. En extra krydda är att de interna poängligevinnarna kommer från konkurrenten. Jesper Ylivaionio kom från Piteå inför säsongen och vann Bodens interna med 21 poäng. Linus Hedman gick motsatt riktning och vann Piteås interna poängliga med 25 poäng. Det lär bli en ordentligt holmgång och med bra inramning. Boden har skickat iväg två busslaster med supportrar till matchen och Piteå lär också sluta upp. Jag tror på en stenhård tillställning där Boden vinner efter straffar med 3-2.  

Får Piteå segerjubla i derbyt återigen? Foto: Oliver Åström, Kalix

Tranås-Vimmerby

Apropå derbyn, även i den södra allettan så bjuds det på ett derby, nämligen i Tranås som tar emot Vimmerby. Lagen har inte mötts på flera år då de spelat i olika grundserier och då de turats om att missa allettan, men nu är det alltså äntligen dags igen. Det finns en hel del rivalitet mellan lagen, och även en del kopplingar mellan lagen. I Tranås tränar ju den gamle Vimmerbytränaren Phil Horsky som hade stora framgångar under hans år där. Dessutom så är Tranås succéspelare Oscar Gustavsson värvad från Vimmerby under säsongen. Så det lär bli en hel del känslor under matchen, och dessutom mellan två lag med höga målsättningar inför allettanspelet. Horsky har försökt flytta över pressen på Vimmerby och sagt att vinner de inte allettan så är det ett misslyckande, och nog har Vimmerby ett intressant lag. Men även Tranås har ett gediget lagbygge och detta kan bli en högkvalitativ match med både bra spel och mycket känslor. Det kommer gå undan i Stiga arena kan jag lova! I mina ögon är dock Vimmerby favoriter och vinner med 4-2.

Halmstad-Kristianstad

Det är inte riktigt samma rivalmöte mellan Halmstad och Kristianstad som de två inledande matcherna, men i mina ögon är det ett högintressant möte av andra anledningar. Jag tror nämligen att båda lagen mycket väl kan vara med och slåss högt upp i tabellen när det summeras. Men då krävs det att man är med på banan direkt, och det gör att jag tror på en riktigt härligt het drabbning mellan två lag med helt olika spelstilar. Det brukar också borga för en spännande match. Halmstads fysiska och mer defensiva spelstil möter ett Kristianstad som spelar på fart. Vilket lag lyckas med sin gameplan bäst? Jag tror på en ytterst jämn historia som avgörs först efter förlängning, 2-3.

Skövde-Visby

Om Halmstad-Kristianstad var ett väntat toppmöte så är Skövde-Visby intressant ur ett annat perspektiv. Det är nämligen två lag som tippas slåss kring slutspelsstrecket. Skövde har en lång historia av att ständigt misslyckas i allettan, bland annat förra säsongen då man tidigt (i omgång två) fick stryk av Visby trots spelövertag. Nu möts de redan i premiären, och Skövde vill bevisa med en gång att man är ett annat lag denna säsong. Då ska man kunna vinna mot ett Visby som än då länge under säsongen inte riktigt levt upp till förväntningarna. Vid en förlust så kan tankarna på tidigare säsonger ganska snabbt göra sig påminda för Skövdespelarna, så en vinst vore riktigt viktig för deras del. Samtidigt så vill Visby säkert bevisa att man har mer att visa upp än man gjort hittills. Och Visby brukar steppa upp ju längre in på säsongen man kommer, kanske så även i år? Jag ser dock Skövde som favoriter. 4-2.

Kommer Skövdes rader av misslyckanden fortgå eller kan de äntligen bryta förbannelsen? Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Wings-Enköping

I den norra vårettan så är det matchen Wings-Enköping som känns klart intressantast. Båda lagen måste vara missnöjda med sina grundserier, då båda lagen har en högre kapacitet än det man visade upp. Nu vill man få en bra start på vårettan, och Wings får kanske ses som favoriter då man kom högre i grundserien, men Enköping visade upp fina takter i slutet av densamma och kan absolut inte räknas bort. Dock tror jag på en hemmaseger, 3-1.  

Huddinge-Troja

Till sist kanske kvällens revanschmöte. Troja och Huddinge var grundseriens två största besvikelser, där Troja missade allettanspel för första gången i historien och Huddinge länge låg sist trots att man tippades högt upp. Nu har båda lagen chansen att visa att grundserien är historia, och att nu är det nya tider som gäller. Båda lagen tippas vara med högt upp i vårettan södra och båda lagen har hög svansföring inför premiären. Detta kan bli en riktig batalj, men där jag tror att Trojas tyngd blir avgörande, de vinner med rätt klara 5-2.

Omslagsfoto: Lars Svensson, Kristianstad

Lämna ett svar