Norra vårettan – Övre halvan

Nu är det bara timmar kvar till den norra vårettan drar igång och därmed är det hög tid att leverera ett tips också av den. Den nedre halvan har ni redan fått, men nu är det dags för den övre halva, och det är inte helt givet hur den slutar.

5. Enköping

Placering i östra grundserien: 9:a med 16 poäng

Enköping tror jag kan bli en positiv överraskning. Tittar man på grundserieresultaten så skulle laget snarare parkera på vårettans nedre halva än den övre, men det finns ändå fina tendenser i spelet på slutet av grundserien. Då tog man tre segrar sista fem matcherna, bland annat vann man avslutningen mot Väsby. Det är ett hårdare jobbande Enköping, och kan man fortsätta med det hårda jobbet så kommer man placera sig på en fin femteplats.

4. Surahammar

Placering i västra grundserien: 8:a med 14 poäng

Det har mest varit tal om kris för Surahammars del så här långt, då man både har ekonomiska bekymmer och svaga resultat på isen. Men nu andas det optimism kring Surahammar igen efter en storstilad räddningsinsats ekonomiskt, och det har också landat in lite nya krafter i truppen. Det gör att jag tror att Surahammar kan sänka axlarna lite och då är man ett bra lag, i alla fall bra mycket bättre än det man visade i grundserien. Om det räcker hela vägen till en playinplats är osäkert, men jag tror man kommer vara med i racet länge.

Kommer ikonen Johan Pettersson vara mannen som leder Kalix till slutspel? Foto: oliver Åström, Kalix

3. Kalix

Placering i norra grundserien: 7:a med 19 poäng

Kalix har gått från att vara ett givet allettanlag till ett lag som är betydligt blekare i takt med att ekonomin satt käppar i hjulet. Men nog har man fortfarande ett lag som bör kunna hävda sig väl i en våretta. Framför allt på hemmaplan har man varit riktigt starka och kan man dessutom addera en del poäng på bortaplan så kommer man greja en playinplats.

2. Wings

Placering i östra grundserien: 7:a med 19 poäng

Wings var en besvikelse under grundserien, där man framför allt hade svårt att göra mål. Laget blev för bekväma och åkte mest utanför. Nu har man dock fått in en vass målgörare i Rasmus Hedin, och kan ha smitta övriga i laget så bör man absolut bli att räkna med i toppen av vårettan.

1. Strömsbro

Placering i norra grundserien: 6:a med 28 poäng

I mina ögon de solklara favoriterna. Strömsbro var ytterst nära allettanspel men tappade allt på slutet i något som mest såg ut som en mental kollaps. Men nu så tar man nya tag med ett lag som på papperet är det klart starkaste, och kan man komma upp i närheten av sin nivå man ska kunna hålla så tar man hem detta.

Lämna ett svar