Vårettan södra – Övre halvan

Vårettan södra har några lag som känns lite bättre än de andra, men för den sakens skull är det långt ifrån lättippat. Men ettan känns i alla fall given, sedan beror det på om flopplagen fortsätter på inslagen bana eller om de kan steppa upp nu när det blir ny och lite mänskligare serie. Men nu kör vi!

5. Alvesta

Placering i södra grundserien: 7:a med 18 poäng

Nykomlingen Alvesta inledde grundserien ruskigt starkt och låg ett bra tag på allettanplats. Men sedan tappade man lite allt eftersom, men man vek aldrig ner sig utan var med och tog poäng hela vägen. Det gav en fin sjundeplats, och det på förhand rätt orutinerade laget spelade både strukturerat och med ett lugn och intensitet som om de var beprövade på nivån. Jag tror att de kommer vara emd och plocka en hel del poäng även i vårettan, och kan inte flopplagen vända sin trend kanske de till och med kan bara med och bråka om en slutspelsplats. Inte illa för en nykomling!

Linus Skager ser lite överraskande ut att bli kvar i Forshaga. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

4. Forshaga

Placering i västra grundserien: 6:a med 25 poäng

Forshaga leds verkligen av sina stjärnor: Linus Skager, Tobias Björklund och Jonathan Ström. Skager var på många allettanlags önskelista, men Forshaga lyckades med konststycket att få behålla honom och det gör att man blir att räkna med även i en vårserie. Men laget är inte bara de tre stjärnorna ska tilläggas, i övrigt är man ett hårt arbetande kollektiv med rätt bra struktur, så de är inte lätta att komma till tals med överlag, särskilt på hemmaplan.

3. Huddinge

Placering i östra grundserien: 8:a med 18 poäng

Flopplaget i östra ettan låg länge sist och inte mycket stämde. Laget var skadedrabbat men också inte alls så där kollektivt starka som brukar prägla Fredrik Mälbergs lagbyggen. På slutet så hittade man dock mer och mer rätt, och kan man fortsätta på det spåret så finns det kvalitet nog i laget för att kunna få spela playin fram i vår.

2. Borås

Placering i södra grundserien: 8:a med 17 poäng

Borås tippades till allettan i den södra ettan men av det såg man inget när Borås inte alls fick spelet att stämma. Nu är tränaren Fredrik Eriksson avpolletterad tillsammans med några spelare, dessutom ryktas det komma en meriterad förstärkning till laget. Då bör laget kunna lyfta och vara första utmanare till de stora favoriterna, Troja.

Emil Ekholm kan mycket väl vinna södra vårettans poängliga. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

1. Troja

Placering i södra grundserien: 6:a med 24 poäng

Att storlaget Troja missar allettan var nog den största negativa skrällen jag upplevt under min tid som jag följt ettan. Laget spelade bra hockey, men hade förtvivlat svårt att omsätta det i mål, och då man inte hade riktigt samma höga nivå på målvaktsspelet som tidigare så blev det förödande. Nu tar man nya tag, och mot sämre lag så vann man redan under grundserien, så i denna omgivning så kommer laget trivas fint och måste vara solklara favoriter.  

Lämna ett svar