Så slutar allettan södra – Plats 2 och 4!

Då är det dags att ta tippningen av den södra allettan i mål. Det gör jag genom att placera in Kristianstad och Mariestad på de platser jag tror de tar i tabellen. Två lag som har hamnat högt i många av bloggarnas och tidningars tips, och så även i mitt. Facit får vi dock inte förrän i slutet av februari!

2. Kristianstad

Statistiken

Placering i grundserien: Tvåa med 44 poäng

Målsnitt: 3,72-1,94

Bästa poänggörare:
1. Filip Lennström 13+9=22 poäng
2. Jacob Grönhagen 7+15=22
3. Georg Weigelt 8+12=20

Målvakter:
Wictor Ragnewall 12 matcher Räddnings% 92,63% GAA 1,77
Oliver Tornerefelt 6 matcher Räddnings% 93,29 GAA 1,67

Powerplay: 21,74%
Boxplay: 88,64%
Sammanlagd special teams: 110,38%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Simon Andersson, f från Boden
Ut – Sebastian Hansson, f till Comet Halden

Georg Weigelt har varit drivande i den skickliga förstakedjan. Foto: Lars Svensson, Kristianstad

Nyckelspelare: Georg Weigelt, center. En tvåvägscenter som både är navet i offensiven och en viktig pjäs i defensiven.

  

Kommentar:

Kristianstad har haft en rörig höst, med sent besked om att de skulle petas ner i ettan och med det ett lagbygge som kom igång sent, dels stor rotation i truppen med spelare in och ut. Trots det så har KIK levererat på en väldigt hög nivå. I slutändan så var man bara en poäng back suveräna Karlskrona, och det på grund av att man inte haft någon egentlig svacka. Just den jämnheten och pålitligheten gör att jag tror att de kommer placera sig riktigt högt även i en alletta. Med sitt fartfyllda spel så ger man motståndarna fullt upp, då spelar det inte så stor roll att defensiven inte är lika stark.  

4. Mariestad

Statistiken

Placering i grundserien: Tvåa med 42 poäng

Målsnitt: 4,28-2,39

Bästa poänggörare:
1. Ludwig Wistén 4+30=34 poäng
2. Oscar Tellström 14+19=33
3. Jesper Lindén 18+6=24

Målvakter:
Tobias Sandberg 9 matcher Räddnings% 93,72 GAA 1,67
Isac Ohlsson 10 matcher Räddnings% 89,64 GAA 3,02

Powerplay: 31,75%
Boxplay: 75%
Sammanlagd special teams: 106,75%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Oskar Cederqvist, f från Cranbrook Bucks
In- Oliver Lexenberg, b från Väsby

Tobias Sandberg har matchats sparsamt under grundserien för att spara honom. Men i en alletta så lär han få en viktig roll! Foto: Anna Engström, Mariestad

Nyckelspelare: Tobias Sandberg, mv. Offensivt gjorde laget en massa mål, men defensivt läckte det mer än man hoppats på. Under grundserien matchade man målvakterna jämnt, men i en alletta lär man spela med bästa målvakt för dagen, och då tror jag det blir Sandberg som bara brukar bli bättre ju oftare han får stå.

Kommentar:

Fram till Mariestad var klart för spel i allettan så spelade laget suveränt med många mål framåt och tajt spel bakåt. Men när man blev klara hände något mentalt, man gick ner sig några procent och vips så kom förlusterna. Nu tror jag inte att man kommer ha några problem med motivationen och då har man materialet för att kunna hävda sig på den övre halvan. Framför allt offensivt så finns det spetskompetens, där den giftiga förstakedjan går i bräschen och kan såra alla lag. Defensiven är dock en akkilleshäl, vi får se om värvningen av Oliver Lexenberg kan innebära ett litet lyft där.

Så tippar jag att södra allettan slutar:

1. Karlskrona
2. Kristianstad

——————————————

3. Vimmerby
4. Mariestad
5. Halmstad
6. Skövde
7. Tranås
8. Visby
———————————————
9. Krif
10. Dalen

Fotocred: Halland i fokus, Lars Svensson, Sofie Alexandra Kitteröd och Anna Engström

Lämna ett svar