Vårettan norra – nedre halvan

Den norra vårettan är nog den mest svårtippade av alla serier då den innehåller flera lag som är svåra att sia om deras slagstyrka. Det är lag som är rätt beigea med få riktigt rutinerade pjäser av hög klass. Det gör att en vass förstärkning kan göra stor skillnad, och framför allt så kan någon vinst inledningsvis ge ett självförtroende som kan göra enorm skillnad. Så en bra start kommer bli viktig. Men vilka får en bra start och seglar upp i toppen? Kanske inte dessa lag, som jag tror kommer husera på den nedre halvan av den norra vårettan.

6. Clemensnäs

Placering i den norra grundserien: 8:a med 14 poäng

Clemensnäs hade ingen större grundserie, nykomlingen hade svårt att anpassa sig till den högre nivån. Men laget avslutade i alla fall riktigt starkt med tre segrar de senaste fyra matcherna, bland annat slog man såväl Vännäs som Kalix som man nu har i samma serie. Det lär vara ett tecken på att man till slut hittat sättet man behöver spela på, och det gör att man kan hålla sig från den absoluta botten. Men man har ändå inte laget för att utmana den riktiga toppen.

Oliver Norgren kan mycket väl bli tungan på vågen för Borlänge. Foto: Oliver Åström, Kalix

7. Borlänge

Placering i den västra grundserien: 9:a med 13 poäng.

Borlänge var riktigt bleka under grundserien, det unga laget hade ingen riktigt struktur i sitt försvarsspel framför allt. Med liknande spel även i en våretta så skulle man vara inhandlat i den absoluta bottenstriden. Men under uppehållet har man plockat in oerhört värdefull rutin i Johan Skinnars, och med honom så tror jag att man kan ta ett kliv och klara kontraktet i alla fall.

Marwin Wedemo är en av Vännäs största talanger. Foto: Oliver Åström, Kalix

8. Vännäs

Placering i den norra grundserien: 9:a med 13 poäng

Vännäs har varit ett bottenlag i den norra ettan i flera år nu, och ramlade ur förra säsongen men fick en friplats upp när Vita Hästen tvångsdegraderades. Det gav laget en sen start men truppen ser klart vässad ut, och man var också med i många matcher under grundserien. I slutändan blev det dock inte så många poäng och att laget kommer vara inblandat i bottenstriden är inge avancerad gissning, men jag tycker ändå de ser lite för bra ut för att behöva kvala sig kvar.

9. Falun

Placering i den västra grundserien: 10:a med 12 poäng

Nykomlingen Falun inledde grundserien med hemska tio raka förluster, innan man bytte tränare och fick fart på spelet och vann fyra av de fem följande matcherna, bland annat slog man Mariestad. Samtidigt var man då av med sin stjärna Hunter Godmere, och han återkommer nu efter jul.  Det talar för laget, men jag tycker att Vännäs ser lite för stabilt ut för att inte klara av att hålla Falun bakom sig.

10. Örnsköldsvik

Placering i den norra grundserien: 10:a med 9 poäng

Örnsköldsvik har hängt på gärdesgården i flera år nu men alltid rett ut situationen, ofta genom att man gör en starkare vårserie än grundserien. Men i år har man sett rätt bleka ut under grundserien, och jag håller samtliga övriga trupper som starkare, trots att man lyckats få tillbaka starka Oskar Håkansson från Borås.

Lämna ett svar