Så slutar allettan södra: Plats 3 och 7

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

3. Vimmerby

Statistiken

Placering i grundserien: Fyra med 39 poäng

Målsnitt: 3,5-1,89

Bästa poänggörare:
1. Anton Carlsson 0+18=18 poäng
2. Jakob Karlsson 6+11=17
3. Martin Pärna 9+7=16

Målvakter:
Scott Hector: 10 matcher, räddnings%94,14, GAA 1,47
Robin Christoffersson: 8 matcher, räddnings% 90,95, GAA 2,25

Powerplay: 36,54%
Boxplay: 85,42%
Sammanlagd special teams: 121,96%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Jakob Heljemo (F), från Odense

Nyckelspelare: Jakob Karlsson, kapten och poängspelare som är drivande i förstakedjan.

Kommentar:

Förra säsongen så gick det en halv säsong innan nya tränaren Hampus Sylvegård fick ordning på laget och spelet, men i år så har det varit leverans från dag ett. Vimmerby spelar ett fartfyllt spel med massor av skridskoåkning och korta byten för att kunna hålla uppe intensiteten. Det gör att de hela tiden har spelare i fart att leverera pucken till och de blir otroligt svåra att stoppa offensivt. Men det ger också bra fart i hemjobbet, vilket gör att man både har en vass offensiv och en stark defensiv. Laget är med andra ord ytterst svårslaget, och är också det enda lag som lyckats besegra seriesegrande Karlskrona i båda matcherna. Jag tror att Vimmerby kommer fortsätta vinna mycket matcher, men de har kanske inte samma tyngd som några av de andra lagen.

7. Tranås

Statistiken

Placering i grundserien: Trea med 40 poäng

Målsnitt: 4,78-2,22

Bästa poänggörare:
1. George Diaco 8+17=25
2. Viktor Nilsson Westlund 6+18=24
3. Markus Ruuskanen 13+8=21

Målvakter:
Eric Forsberg 9 matcher Räddnings% 90,43, GAA 2,08
Viggo Andrén 10 matcher Räddnmings%89,58, GAA 2,14

Powerplay: 28,57%
Boxplay: 87,76%%
Sammanlagd special teams: 116,33%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Philippe Caron från Strömsbro

Nyckelspelare: George Diaco, kanadensaren som varit drivande i Tranås offensiv.

Kommentar:

Inför säsongen så handlade mycket av snacket runt Tranås om vem som skulle göra målen. Men det har långt ifrån varit något problem för Tranås del då man är det lag i hela ettan som gjort flest mål framåt! Nye tränaren Phil Horsky har satt samman ett kollektiv som jobbar hårt och där flera spelare, som tidigare anonyma Oscar Gustavsson och Gustaf Malmkvist, kunnat ta stora kliv inom en hårt arbetande ram. Men det finns också akkilleshälar, och då tänker jag främst på målvaktssidan där ingen riktigt klivit fram och stäng igen. Men även backsidan är tunn då man tappat tre backar under säsongen. Nu plockar man in Philippe Caron från Strömsbro, men det känns mer som en kropp än en som kommer sätta avtryck.  

Så tippar jag att södra allettan slutar:

1. ??
—————————————————–
2. ??
3. Vimmerby
—————————————————–
4. ??
5. ??
6. ??
7. Tranås
8. ??
—————————————————–
9. ??
10. ??

Fotocred: Sofie Alexandra Kitteröd, Anna Engström, Lars Svensson och Halland i fokus!

Lämna ett svar