Så slutar allettan norra – Plats 5 och 10

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

5. Piteå

Statistiken

Placering i grundserien: Fyra med 38 poäng

Målsnitt: 3,83-2,06

Bästa poänggörare:
1. Linus Hedman 10+15=25 poäng
2. Carl Holmner-Härgestam 10+12=22
3. Fredrik Granberg 7+9=16

Målvakter:
John Westermark 10 matcher Räddnings% 92,21 GAA 1,80
Johannes Sundström 8 matcher Räddnings% 90 GAA 2,12

Powerplay: 21,05%
Boxplay: 83,33%
Sammanlagd special teams: 104,38%

Spelare in/ut under uppehållet:

Nyckelspelare: Linus Hedman, nyförvärvet från Boden som gått från att vara en grovjobbare till en poängmaskin.  

Ett Piteå utan klubbikonen Magnus Isaksson har fortsatt leverera, men kanske inte lika konsekvent. Foto: Oliver Åström, Kalix

Kommentar:

Piteå tappade massor med rutin och spets framåt inför säsongen när Magnus Isaksson och Joakim Högberg la av och när Jesper Ylivainio lämnade för Boden. Men trots det så har man fortsatt att leverera framåt, mycket tack vare två lite överraskande vassa nyförvärven Linus Hedman och Carl Holmner-Härgestam. Men det har ändå märkts en lite större ojämnhet i resultaten, det blir ofta så när spelarna blir yngre och mer oerfarna. Det finns en hög potential i laget, men jag tror att man fortsatt kommer ha lite problem att leverera på en hög nivå varje dag vilket gör att man kommer få svårt att blanda sig i absoluta toppstriden.

10. Kiruna

Statistiken

Placering i grundserien: Femma med 29 poäng

Målsnitt: 3,17-2,72

Bästa poänggörare:
1. Teemu Siironen 10+8=18 poäng
2. Mattias Mustonen 7+11=18
3. Jacob Hansson Geidon 8+8=16

Målvakter:
Artur Ohandzhanian 12 matcher Räddnings% 92,26, GAA 2,08
Ludvig Christoffersson 6 matcher Räddnings% 87,06 GAA 3,65

Powerplay: 29,79%
Boxplay: 77,36%
Sammanlagd special teams: 107,15%

Spelare in/ut under uppehållet:

Nyckelspelare: Artur Ohandzhanian må har seriens krångligaste namn, men stå i mål det kan han! En stabil målvakt som vunnit flera matcher åt laget och en klar uppgradering på målvaktssidan jämfört med förra säsongen.

Kommentar:

Kiruna gjorde en stark spurt och tog sig förbi Strömsbro i näst sista omgången och fick sedan hjälp av Kalix i den sista för att hålla dem bakom sig. Men både sett till poängen och spelmässigt så är man en bit efter topp 4 i den norra ettan, man både gör färre mål framåt och släpper in fler. Därför tror jag att det blir en liknande allettanresa som förra säsongen, när man slutade sist. Visst har man ett lite starkare lag på papperet, men så himla bra har det inte sett ut och i en tuffare konkurrens så blir det inte enklare precis.

Så tippar jag att norra allettan slutar:

1. ??
2. ??

3. ??
4. Tyresö/Hanviken
5. Piteå
6. ??
7. Nyköping
8. ??
———————————————
9. ??
10. Kiruna

Fotocred: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar