Omdömen om alla övergångar så här långt under uppehållet!

19 övergångar är enligt eliteprospects gjorda till hockeyettanlag under de 11 dagar det nu varit speluppehåll. Flest övergångar går till allettan södra-lagen, men även södra vårettanlagen har sett om sina hus. Idag tänkte jag gå igenom alla övergångar och lista dem serie för serie, lag för lag, och dessutom skriva ett kort omdöme om övergångarna.

Allettan södra

Vimmerby

Christoffer Törngren (F) från inget lag till Vimmerby

Jakob Heljemo (F) från Odens Bulldogs till Vimmerby

Vimmerby är det lag som lyckats dra upp de största fiskarna under uppehållet. Den största är givetvis Christoffer Törngren med över 300 SHL-matcher och SM-guld med HV71 på meritlistan. Det är givetvis en klasspelare på nivån, och även om han kanske inte gjort sig känd som någon jättestor poängspelare, så kommer han bidra med andra kvaliteter som är minst lika viktiga som poäng. Bra fart, klokt spel och rutin från stora matcher med mera.

Den andra värvningen av Jakob Heljemo är också en spelare från samma kategori. Därmed har Vimmerby en grym bredd på forwardssidan, där de nu kommer kunna ha tre kedjor av toppklass i ettan.

Dalen

Joakim Stjern Svensson (F) från Alvesta till Dalen

August Eriksson (G) från Gislaved till Dalen

Dalen har plockat in en forward och en målvakt som backup till Oskar Blomgren då Hampus Hedman är skadad. Dessutom så tar man in vad jag ser som en ren breddvärvning i Joakim Stjern Svensson. Den tidigare stortalangen spåddes en fin karriär men har inte alls fått ut det på seniornivå. Kanske en återkomst till Jönköpingstrakten kan ge honom tryggheten och därmed en chans att blomma?

Mariestad

Oskar Cederqvist (F) från Cranbrook Bucks till Mariestad

Mariestad gjorde sig av med Johannes Jämsén och valde att istället plocka in en bekant, nämligen Oskar Cederqvist. Förstaårssenioren gjorde ett par av sina juniorår i Mariestad innan han bytte till Växjö Lakers där han gjorde stor succé och fick chansen en dryg handfull matcher i a-laget. En allround spelare som både kan spela i en topplina som i en roll längre ner i hierarkin. Jag skulle tro att han hamnar i alla fall till att börja med en bit ner, men kan han visa lika fina takter som under utlåningen till Mariestad under förra säsongen säkert kan få en lite större roll.

Jesper Emanuelsson (F) från Troja till Karlskrona

En riktig prestigevärvning av Karlskrona. Jesper Emanuelsson kom tvåa i Trojas poängliga, och att han då väljer att flytta till Karlskrona måste svida för alla Trojaner som är vana att vara laget man går till från andra ettanklubbar, inte laget man lämnar. Det blir spännande att se om han kan blomma än mer i ett starkt Karlskrona-lag eller om han försvinner med alla klasspelare som finns att konkurrera med.  

Kristianstad

Simon Andersson (F) från Boden till Kristianstad

Simon Andersson är tillbaka i Kristianstad.
Foto: Lars Svensson

Simon Andersson hade en brunkarroll i Boden och kommer säkert få en roll lite längre ner i hierarkin även i Kristianstad. Ingen stjärna, men en nyttig rollspelare och en kropp i ett annars rätt tunt Kristianstadslag.

Tranås

Philippe Caron (D) från Strömsbro till Tranås

Kanadensaren Caron gjorde ingen större succé i Strömsbro och detta känns mest som en utfyllnadsvärvning om man ska vara ärlig. Något som i och för sig behövs i och med att Tranås tappat tre backar under säsongen.

Allettan norra

Nyköping

Viktor Fridolfsson (F) lån från Kalmar till Nyköping

Simon Zurawski (G) från Mjölby till Nyköping

Som jag siade om så ville Kalmar se succéutlåningen Fridolfsson i en allettanklubb. Här kan Nyköping mycket väl ha gjort ett fynd, Fridolfsson har bra fart och kan göra mål vilket han visade i Linden som han tidigare var utlånad till.

Men Nyköping tar också in Mjölbyavhoppande målvakten Simon Zurawski som backup till Daniel Fahlström. Sebastian Wagner är ju långtidsskadad, och David Otter flyttade till Norge. Jag tippar att han får spela andrafiol, för Daniel Fahlström är en rätt mycket bättre målvakt i mina ögon.

Väsby

Christian Holmblad (F) från Järfälla till Väsby

”Homer” är tillbaka i Väsby efter 1½ säsong i andra klubbar. Den spelskicklige Holmblad är den mönsterbrytare som Tom Tärnström sökt och kommer säkert kunna ta en stor roll i storsatsande hamburgerlaget.

Vårettan norra

Wings

Rasmus Hedin (F) från Spånga till Wings

Wings hade stora problem med målskyttet under grundserien, det hoppas man nu ha hittat medicinen för genom att värva in vasse Rasmus Hedin. Han har ett par riktigt målstarka säsonger i ettan innan han lämnade för allsvenskan. En skada satte dock stopp för honom men nu hoppas Wings att han är redo för ettanspel igen, och att han dessutom kommer göra skillnad. Det är inte omöjligt att det blir så.

Borlänge

Johan Skinnars (F) från Skedvi/Säter till Borlänge

Borlänge har saknat rutin starkt under säsongen. Laget har varit ungt och ostrukturerat, men nu tar man till sitt gamla recept och plockar in en riktigt rutinerad klasspelare för att hjälpa till att få ordning på laget. Skinnars är en klasspelare på nivån och det ska bli spännande att se vilken impact han kan göra på laget.

Surahammar

Jonas Eneroth (G) från inget lag till Surahammar

Lucas Rheyneclaudes lämnar men då är rutinerade Jonas Eneroth ingen dålig ersättare. Har kanske passerat zenit, men rutin har han och hans högstanivå är riktigt hög.

Vårettan södra

Tyringe

Anton Svensson (G) från inget lag till Tyringe

Sebastian Linder (F) från Flemingsberg till Tyringe

Tyringe har landat ett par riktigt fina nyförvärv under uppehållet. Allra vassast är värvningen av Anton Svensson, en målvakt som kan stå å huvudet fullständigt och stänga matcher, det har han visat tidigare i klubbar som Dalen och Troja. Men även värvningen av Sebastian Linder känns klok. Laget har saknat offensiv spets, och Linder kan mycket väl bli ett litet lyft för dem.

Troja

Toni Henttonen (F) från inget lag till Troja

Troja blev av med Jesper Emanuelsson men har hittat en ersättare i finländaren Toni Hentonen. En spelare som levererat rätt bra i Mestis och även fått chansen ett gäng matcher i Liiga. Det brukar innebära att man även kommer kunna vara en ledande spelare i ettan, så frågan är om kanske inte Troja till och med gjort ett uppbyte jämfört med flyktade Jesper Emanuelsson.

Linden

Hampus Sjölund (F) från Kalix till Linden

Med Viktor Fridolfsson ut så behövde Linden hitta en ersättare. Valet föll på Hampus Sjölund, och det kanske inte är en given hit, men visst finns det outnyttjad potential hos 21-åringen. Det ska bli spännande att se om han kan få ut det i en ny omgivning.

Mörrum

Karl Persman (D) från Corpus Christi Icerays till Mörrum

Mörrums försvar har läckt betänkligt och har behövt en riktigt stark defensiv pjäs. Det tror jag är precis vad man få i Karl Persman, en stor och stark pjäs som förstår att spela enkelt. En riktigt bra värvning.

Omslagsfoto: Halland i FOkus

Lämna ett svar