Så slutar allettan norra – Plats 4 och 7!

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

4. Tyresö/Hanviken

Statistiken

Placering i grundserien: Etta med 43 poäng

Målsnitt: 3,39-1,67

Bästa poänggörare:
1. Hampus Larsson 13+7=20 poäng
2. David Karlström 6+13=19
3. Ivar Sjölund 6+6=12

Målvakter:
Carl Lidö 10 matcher Räddnings% 93,02 GAA 1,48
Viktor Lundahl 8 matcher Räddnings%91,19% GAA 1,76

Powerplay: 17,31%
Boxplay: 92,68%%
Sammanlagd special teams: 109,99%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Plockade in Adam Falk från Väsby precis innan uppehållet

Nyckelspelare: Carl Lidö, ung målvaktstalang som redan är en av ettans bästa.

Kommentar:

Tyresö/Hanviken har under de senaste åren gått från att vara en marginalklubb som ingen brydde sig om i den östra ettan, till att bli en toppklubb med bra anseende. I år tog man det stora steget när man till och med vann den östra ettan, före storsatsande Väsby. Har framför allt en otroligt solid defensiv, där man verkligen får laget att kugga i, och där skickliga backar växer som svampar ur marken. Men man är inte heller oävna offensivt, så det är ett rätt komplett lag som tar sig an den norra allettan. Men utöver på målvaktspositionen så saknar man kanske den yppersta spetsen, vilket gör att man kanske får svårt att utmana om en serieseger i en ovanligt tuff topp i allettan norra.

7. Nyköping

Statistiken

Placering i grundserien: Trea med 38 poäng

Målsnitt: 3,17-1,89

Bästa poänggörare:
1. Christian Axelsson 10+14=24 poäng
2. Albin Ivarsson-Hamberg 6+12=18
3. John Moberg 7+10=17

Målvakter:
Daniel Fahlström  12 matcher Räddnings% 94,53, GAA 1,82
Simon Zurawski 1 match Räddnings% 92,00 GAA 2,00

Powerplay: 25%
Boxplay: 80%
Sammanlagd special teams: 105%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Viktor Fridolfsson (F), lån från Kalmar
In – Simon Zurawski mv, från Mjölby
Ut – David Otter mv, till Comet

Nyckelspelare: Christian Axelsson, en pånyttfödd lagkapten som spelar sin bästa hockey på många år.

Kommentar:

Nyköping gör nu sin andra raka allettansäsong och jag tror att man har bättre förutsättningar för att lyckas denna gång. Dels för att man har mer rutin, dels för att jag tycker de har ett bättre spel och vassare lag denna säsong. Spelare har vuxit under säsongen, som Christian Axelsson, och laget visar en helt annan spelglädje. Man spelar också riktigt stabilt defensivt. Men skadan på Linus Lundström är tung och även om värvningen av Viktor Fridolfsson är spännande så har man kanske lite tunt lag för att utmana om en placering på den övre halvan. Men en slutspelsplats bör man absolut lösa.

Så tippar jag att norra allettan slutar:

1. ??
——————————————–
2. ??
3. ??
——————————————–
4. Tyresö/Hanviken
5. ??
6. ??
7. Nyköping
8. ??
———————————————
9. ??
10. ??

Fotocred: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar